Doların ateşi Euro'yu yaktı! İslam Memiş'ten kazandıran işlem... Yapan kar eder

Doların ateşi Euro'yu yaktı! İslam Memiş'ten kazandıran işlem... Yapan kar eder

Piyasa Uzmanı İslam Memiş, doların 16,02 seviyelerini test etmesiyle yeni tahminlerini paylaştı. Doların sıkışma yaşadığını belirten Memiş, yaz aylarına dikkat çekerek yeni alım yapacakları uyardı. BDDK hamlesi hakkında ise değerlendirme yapan Memiş, dolar karşısında en çok değer kaybına uğrayan emtiayı da açıkladı.

BDDK darbesi ile 16 seviyelerini test eden dolar, yatırımcıları korkuturken Piyasa Uzmanı İslam Memiş, dolar karşısında en çok değer kaybedecek emtiayı açıkladı. Özellikle yaz aylarında yeni bir yükseliş süreci yaşanacağını ifade eden Memiş, doların şu an 16 seviyesinde sıkıştığını belirtti. TL ile yeni yatırım yapmak isteyenler için kazandıran bir işlemden bahseden Memiş, panik satışlara da dikkat çekti.

altinve-001.jpg

DOLAR SIKIŞTI! HER AN PATLAYABİLİR

BDDK'nın kararından sonra dolarda yaşanan ani düşüşle panik yapan yatırımcılar için analiz yapan İslam Memiş, doların sıkıştığını söyledi. Dolarda 16 ila 17 bant aralığına değinen Memiş, "BDDK kararı sonrası dolar 16.02'yi test edip dar bant aralığına sıkıştı. Yukarıda 16.75 seviyesini direnç seviyesi olarak belirledi. Önümüzdeki iki ay boyunca, dolar TL kuru 16-17 bant aralığında dalgalanır. Bir bakarsınız geri çekilir bir bakarsınız yukarı ataklar gerçekleşir. Sizin ekranda gördüğünüz dolar kuru, euro, sterlin ya da diğer para birimlerinin gerçek değerini yansıtmıyor." dedi.

DOLAR KARŞISINDA EN ÇOK DEĞER KAYBEDEN EURO OLDU

Günlük bazda çok ciddi dalgalanmalar yaşandığını belirten İslam Memiş, bunun nedenin ise piyasan henüz oturmamasından kaynaklı olduğunu belirtti. Euro'nın dolara karşı değer kaybettiğini kaydeden Memiş, euro/dolar paritesinin 1.0411 seviyesinde ve 1 puanlık geniş bant aralığı olduğunu belirtti.

ELİNDE TL OLANLARA YATIRIM İŞLEMİ

Dolar karşısında değer kaybeden emtilara değinen Memiş, yatırımcılar için ciddi uyarılar yaptı. Özellikle TL ile yeni işlem yapacaklar için değerlendirme yapan Memiş, "Dolar karşısında, pariteler, altın, gümüş, kripto paralar ucuz kaldığı için, eline TL geçmiş, dolar almayı düşünenler varsa, euro'nun şu anda ucuz olduğunu bilmesi gerekiyor. Elinde dolar olanlar, aslında dolar karşısında euro'nun, sterlinin, altının ve gümüşün ucuz olduğunu bilmeli. Bende dolar olsaydı, bunun eski seviyesine kadar gelmesini bekleyeceğime, 4'e bölerdim. 30 Haziran'da dolar endeksi 105 seviyesine kadar yükseldi. Bu önemli bir rakam. Bunun yükselmesi altın ve gümüşün ons bazında gerilemesine neden oldu. Elinde dolar olana aslında fırsat sundu. Benim nazarımda ucuz. Elimde TL olsaydı, dolardan ziyade euro'nun bana daha fazla kazandıracağını düşünüyorum." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN