Dünyanın en zor zeka bulmacası! Yaprakların arasına gizlenen kurbağayı 13 saniyede bulabilirsen senden zekisi yok!

Dünyanın en zor zeka bulmacası! Yaprakların arasına gizlenen kurbağayı 13 saniyede bulabilirsen senden zekisi yok!

Bu optik yanılsama resminde yaprakların arasında bir kurbağa saklanıyor. Kurbağanın nerede gizlendiğini 13 saniye içinde fark edebilirsen sen gerçekten bir dahisin. Şimdi bu optik illüzyon testi ile zeka seviyenizi ve ortaya çıkarın.

Beyninizi kandıran ve gözlemleme yeteneğinizi teste tabi tutan görüntüler, optik illüzyonlar olarak bilinir. Bilişsel, fizyolojik ve gerçek görsel illüzyonlar, optik illüzyonların üç kategorisidir.
Araştırmalar, optik illüzyonların konsantrasyon ve gözlem becerilerinizi geliştirdiğini gösteriyor.

Günümüzde genel halk arasındaki dikkat aralıklarındaki büyük farka rağmen, optik yanılsamaların insanların dikkatini çekmede, meraklarını sürdürmede ve daha fazlası için geri gelmelerini sağlamada başarılı olduğu kanıtlanmıştır.

Netizenler ayrıca zaman geçirmenin ve entelektüel hünerlerini arkadaşlarına ve akranlarına göstermenin büyüleyici bir yolu olarak yeni optik illüzyon problemlerini çözmekten keyif alıyor. Gözlem becerilerinizi test etmek ister misiniz? O halde şimdi bu hızlı optik illüzyon mücadelesine katılın.

1-008.jpg

KURBAĞAYI 13 SANİYE İÇİNDE BULMAYA ÇALIŞIN

Yukarıda paylaşılan görsel, Dudolf olarak da bilinen Macar sanatçı Gergely Dudás'ın eserlerinden biridir. Başlıktan da anlaşılacağı üzere 13 saniye içerisinde görseldeki kurbağayı bulmanız gerekiyor.

Bu görevi başarıyla tamamlamak, kullanıcının görüntüyü dikkatli bir şekilde gözlemlemesini gerektirecektir. Gözlem yeteneği yüksek olan bir birey, resimdeki kurbağayı zaman sınırı içinde bulabilecektir.

Optik illüzyon içeren meydan okumalar, hem zekanızı hem de gözlem becerilerinizi değerlendirmenin iyi bir yoludur. IQ'nuzu değerlendirmenin tek yöntemi bu değildir, ancak bunu yapmak için iyi bir yaklaşım olduğu düşünülmektedir.

Gerçek IQ seviyelerinizin ne olduğunu gerçekten anlamanız gerekiyorsa, profesyonelce oluşturulmuş IQ testleri, IQ'nuzu belirlemenin ideal yoludur.

KURBAĞA NEREDE?

Resme dikkatlice baktığınızda yeşil, sarı ve mor yapraklardan oluştuğunu görebilirsiniz. Bu yapraklar arasında gezinen bir kurbağa vardır ve kurbağa kendini öyle bir kaynaştırmıştır ki ilk bakışta fark edilmesi çok zordur. Ancak, meydan okuma 13 saniye içinde tamamlanmalıdır. Acele et, zaman geçiyor. Kurbağayı buldun mu? Bu resimde bir yerlerde saklanıyor. Gözlerinizi görüntüye sabitleyin.

Bir ipucuna mı ihtiyacınız var? İşte sizin için geliyor. Yeşil renktedir ve görüntünün sol tarafında değildir. Şimdi kurbağanın nerede olduğunu fark ettin mi?

OPTİK İLLÜZYON ZEKA OYUNU CEVABI

Kurbağayı görenler, olağanüstü gözlem becerileri için bir alkışı hak ediyor. Fakat hala gizli kurbağanın nerede saklandığını bulamıyorsanız, çözüm aşağıda verilmiştir.

Yeşil kurbağa, yapraklara öyle bir karışmış ki, onu fark etmek kolay değil. Resmin sağ alt köşesine dikkatinizi verirseniz, kurbağanın orada başı görünür şekilde yaprakların arasında saklandığını görebilirsiniz.

2-004.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN