Duruş Şeklinizin Düşük Benlik Saygısına İşaret Ettiğini Biliyor Musunuz

Duruş Şeklinizin Düşük Benlik Saygısına İşaret Ettiğini Biliyor Musunuz

Özellikle kendi omurga sağlığımız için dik durmanın ne kadar önemli olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Uzmanlarda her fırsatta dik durmanın önemini dile getiriyor. Peki duruş şeklinizin kişiliğiniz hakkında bir şeyler söylediğini biliyor musunuz?

Hepimiz her zaman dik yürümenin ve dik durmanın önemli olduğunu biliyoruz, ancak bu herkesin her zaman yapıp uyguladığı şey değil. Duruş şekliniz kişiliğiniz hakkında bir şeyler söylüyor. Düşük benlik saygısı olan insanlar kendilerini bu üç şekilde taşırlar. Aşağıdaki üç duruş, düşük bir benlik saygısına işaret ediyor. Neyse ki, duruşunuzu iyileştirebilir ve bu nedenle muhtemelen kendi imajınızı geliştirebilirsiniz.

Uzman psikologlar duruşunuzun kişiliğiniz hakkında ne söylediğini biliyor. Kişiliğiniz ve özgüveniniz hakkında çok şey konuştuğunu belirtiyor. Psikologlara göre “Kişinin genel bütünsel gelişimi için her iki unsur da gerekli” diyor.

KENDİNİZİ SIK SIK AŞAĞIDAKİ DURUŞLARDA BULUYOR MUSUNUZ? İŞTE DURUŞUNUZUN KİŞİLİĞİNİZ HAKKINDA SÖYLEDİKLERİ

299334.jpg

- Biraz Kambur

Sırtlarını asla tam olarak düzleştirmeyen, ancak genellikle hafifçe kambur tutan insanlar, genellikle düşük benlik saygısına sahiptir. Uzman psikologlar bu duruşun “Kendine güveni düşük, çatışmaya ve kedere alışmış birini gösterir” diyor. Psikologlar ve doktorlar, sırtınızı her zaman dik tutmayı kendinize öğretmenizi önerir. Bunu yoga veya koşu gibi egzersizlerle de başarabilirsiniz. Her zaman kötü duruşunuzun farkında olun, böyle olursa düzeltebilirsiniz.

basliksiz-10.jpg

YÜRÜRKEN SALLANMAK

Bazı insanlar yürürken sallanır, bu da vücudunuza denge sağlamaz. Psikologlar, “Bu duruş, çaresiz ve çok zayıf bir kişiliği gösteriyor” diyor. Çok kararsız ve sürekli bir şeyleri aşırı düşünen savunmasız bir kişi hakkında. Psikoloğa göre, sözde topraklama teknikleri, duruşu iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bu teknikler, nefesinize konsantre olurken ayaklarınızı yerde sıkıca tutmanıza yardımcı olur.

basliksiz-11.jpg

BAŞ ÖNDE VÜCUT KISMI ARKADA DURMAK

Huzursuzluk ve hiperaktiviteden mustarip kişiler, genellikle başlarının vücudunun geri kalanından daha önde olduğu bu duruşu alırlar. Bu insanlar doğal olarak meraklıdır, ancak aynı zamanda güvenilmezdir. Vücudun yapısı artık aynı hizada değildir ve bu ağrı ve sızılara neden olabilir. Uzmanlar böyle duruş sergileyen kişi için "Bu kişi sürekli olarak bilgi işleme üzerinde çalışıyor" diyor. Bu duruşu sık sık tutan kişiler, duruşlarını iyileştirmelerine yardımcı olabilecek profesyonellere ulaşmalıdır.

Uzman psikologlar ayrıca insanlara zihinlerinde huzur yaratmak için düzenli olarak egzersiz yapmalarını ve koşmalarını tavsiye ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN