Duşakabininiz bir daha kireç tutmayacak! Bu basit yöntemi kimse bilmiyor... Otellerin sır gibi sakladığı basit tarif

Duşakabininiz bir daha kireç tutmayacak! Bu basit yöntemi kimse bilmiyor... Otellerin sır gibi sakladığı basit tarif

Duş kabinleri, temizlenmesi zahmetli olabilecek birçok küçük elemanla doludur. Öyleyse, duş kabininizi kirliden parlak hale getirmek için ne yapmalıyız?

Sevseniz de sevmeseniz de, banyonuzu temizlemek her ev rutininin önemli bir parçasıdır. Ancak her şeyin hızlı bir şekilde silinmesi yeterli değildir. Kontrol altında tutulmazsa, kir çok hızlı bir şekilde birikebilir ve küçük şeyler banyonuzun düzgün çalışmasını ve olabildiğince iyi görünmesini engelleyebilir. Bu nedenle, sık sık banyonuzu derinlemesine temizlemeniz önemlidir. Bunun can sıkıcı bir görev olabileceğini biliyoruz.

Duş her zaman banyodaki en büyük temizlik görevlerinden biridir. Bu zahmetli bir iştir, ancak gerçekten ışıltılı bir görünüm istiyorsanız ve banyonuzu aileniz için temiz ve sağlıklı tutmak istiyorsanız bu gereklidir.

dusakabin-temizligi-nasil-yapilir-sararan-dusakabin-dis-macunu-ile-nasil-temizlernir-1617351136-0691.webp

KİREÇ NEDİR?

Esas olarak kalsiyum karbonattan oluşan kireç, duş perdenize, fayanslarınıza ve lavabo, küvet ve duşların yakınındaki diğer armatürlere yapıştığı bilinen bir mineraldir. Su sonunda kuruyacak veya buharlaşacak olsa da, kalıntılar düzgün bir şekilde temizlenene kadar kalacaktır. Bazı insanların kireçle ilgili diğerlerinden daha büyük bir sorunu vardır. Sonuçta, evinizdeki suyun ne kadar mineral bakımından zengin olduğuna bağlıdır. Hatta bazı ev sahipleri bulaşık makinesinde, borularında ve diğer sıhhi tesisat armatürlerinde ve cihazlarında kireç bulacaktır.

Kireç sert kabuk benzeri bir kalıntı olduğundan, birikintiyi duş perdesine veya diğer yüzeye zarar vermeden minerali ortadan kaldıracak aşındırıcı yöntemlerle kesmeye çalışmak en iyisidir. Sonuçta, sadece temizlik yaparken duşunuzun duvarlarını veya kapısını ovmak için kireçten kurtulmanın hiçbir faydası yoktur. Bu sadece kötü görünmekle kalmayacak, aynı zamanda küf ve küf barındıran alanlar yaratabilir. Artık kirecin ne olduğu hakkında daha fazla bilgi sahibi olduğunuza göre, kireçten kurtulmak için sahip olduğunuz farklı seçenekleri keşfedelim.

DUŞAKABİNİNİZ BİR DAHA KİREÇ TUTMAYACAK! BU BASİT YÖNTEMİ KİMSE BİLMİYOR... OTELLERİN SIR GİBİ SAKLADIĞI BASİT TARİF

İhtiyacınız olanlar

1/2 çay bardağı bulaşık deterjanı
1/2 bulaşık parlatıcı
1 bardak arıtılmış su ( kaynamış da olur )
1 çay bardağı limon suyu ( cezvede ısıtılmış )
Uygulanışı: Bütün bu malzemeleri bir kabın içinde karıştırıp köpürtün. Kireçli olan bölgeleri bu karışımla ovalayın. Her banyodan sonra mutlaka kurulayın...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN