E-Devlet deprem hasar tespit sorgulama ekranı

E-Devlet deprem hasar tespit sorgulama ekranı

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde yaşanan ve 10 ili etkileyen deprem sonrasında insanların araştırmaları devam ediyor. Peki hasarlı binalar nasıl tespit edilir? Tüm detaylar haberimizde.

Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan deprem sonrasında insanlar hasar tespitlerini nasıl yapabileceklerini araştırmaya başladı. Peki hasar tespiti e-Devlet üzerinden nasıl yapılır? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

HASAR TESPİTİ ÖĞRENİLEBİLİR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum deprem bölgesinde olan binaların hasarlarının tespit edilmesi için https://hasartespit.csb.gov.tr adresi üzerinden ya da e-Devlet sistemi üzerinden sorgulama yapılabileceğini belirtti. Kurum, tespit sırasında afetten etkilenen vatandaşların bilgilerinin de sisteme eklendiğini, mahalle, sokak ve bina numaraları ile bu bilgilerin eşleştirildiğini ve bu sorgulamaların kolaylıkla yapılabileceğini belirtti. İnternet sitesine girdikten sonra adres bilgisi ile sorgulama yaparak binanın hasar durumu öğrenilebiliyor. 

Deprem Sonrası Hasar Tespitleri

Aynı zamanda hasar tespitleri e-Devlet üzerinden de yapılabiliyor ve itiraz etmek isteyen vatandaşlar kaymakamlıklara dilekçe vererek ve bina kodunu belirterek başvuruda bulunabiliyorlar. Hasar sonuçları 30 gün boyu internet adresi ve muhtarlıklarda yayınlanmaya devam edilecek. Hasar tespiti deprem sonrasında mimar ve mühendisler tarafından bölgede olan binaların hasarlarının gözlemlenerek hasarsız, az hasarlı, orta hasarlı, ağır hasarlı veya yıkık şeklinde tuttukları rapor anlamına gelmektedir. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN