Elektrik faturası 160 TL’den yüksek gelenler bu haber size! Bu üç yöntemi deneyin faturanız yarı yarıya düşsün

Elektrik faturası 160 TL’den yüksek gelenler bu haber size! Bu üç yöntemi deneyin faturanız yarı yarıya düşsün

Son dönemlerde faturalara gelen zamlar sonrası vatandaş isyan etmeye başlarken elektrik faturalarının geldiği nokta cep yakmaya başladı. Bunun üzerine 160 TL'den fazla elektrik faturası gelenler için çözüm yöntemleri geldi. İşte bu 3 yöntemi yapanların faturaları yarıya düştü.

Günlük kullanılan elektrikli eşyalar faturalara yansımaya tam gaz devam ederken gelen zamlar sonra geçen seneye göre 2 kat daha fazla rakamlar ödenmeye başlandı. Bunun üzerine 160 TL'den fazla elektrik faturası gelenler için yeni yöntemler bulundu. Elektrik faturasının düşürebilecek bazı yöntemler değerli okurlarımız için haberimizde yer almaktadır

ELEKTRİĞİN UCUZ OLDUĞU SAATLER

Ülkemizde elektrik faturalarının değerlendirilmesi için iki farklı tarife yer almaktadır. Tek zamanlı ve çok zamanlı olan bu tarifeler üzerinden 3 farklı zaman dilimi geçerli kabul edildi. İlk zaman dilimi 06.00 ve 17.00 saatleri arasında olup gündüz olarak kabul edilir. İkinci zaman ise 17.00 - 22.00 saatleri arası olup bu ise puant döner olarak geçiyor. Bu zaman dilimi elektriğin en fazla olduğu ve faturanın katladığı sürelerdir. Üçüncü zaman dilimi ise oldukça ucuz olan 22.00 ve 06.00 saatleri arası olarak belirlendi.

FATURA DÜŞÜME YÖNTEMLERİ

Faturaların yarı yarıya fark etmesi için beyaz eşyaları gece saatlerinde çalıştırmaya özen gösterin. Özellikle dikkatlerden kaçan buzdolabı ayarına dikkat edip dondurucuyu -18 de tutmaya özen gösterin. Kullanılmayan ürünlerin fişlerini ise prizde takılı bırakmayın.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN