Elinde ‘Joker’i var

Elinde ‘Joker’i var

‘En iyi Oyuncu Oscar’larının habercisi olarak kabul edilen Oyuncular Birliği Ödülleri sahiplerini buldu. Joaquin Phoenix, Joker’deki performansıyla ‘En İyi Oyuncu’ heykelciğini kaldırdı. Renee Zellweger ‘Judy’ filmiyle, Brad Pitt ‘Once Upon a Time... in Hollywood’ ile SAG Awards’dan eli boş dönmedi. Televizyon dalında ise Amazon’un sevilen dizisi The Marvelous Mrs. Maisel ‘Komedi Dizilerinde En İyi Toplu Oyuncu Performansı’ ödülünü kazandı.

SEDA ÇAKIR

SAG Awards olarak da bilinen Oyuncular Birliği Ödülleri, bu yıl 26. kez sahiplerini buldu. Oyuncular Birliği Ödülleri, söz konusu oyunculuk kategorileri olduğunda Oscar’ın habercisi olarak gösterilir. Geçtiğimiz yıl Oyuncular Birliği ile Akademi, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Yardımcı Kadın oyuncu kategorilerinde farklı tercihlerde bulunmuş olsa da genelde Oyuncular Birliği’nden ödül alan isimler ödül sezonunun sonunda Oscar heykelciğini kucaklayan isimler oluyor. Nitekim bu yıl da Oyuncular Birliği’nin tercihleri Oscar için favori gösterilen isimler oldu. Sinema tarafında Joker’la Joaquin Phoenix, Judy ile Renee Zellweger, Marriage Story ile Laura Dern ve Once Upon a Time… in Hollywood filmiyle Brad Pitt, Oyuncular Birliği Ödülleri’ni kazanan isimler oldu. Ödül sezonu boyunca ön plana çıkan bu dört ismin Oyuncular Birliği tarafından da ödüllendirilmiş olması bu yıl oyunculuk kategorilerinde sürprizsiz bir Oscar Ödül Töreni’ne doğru gittiğimizi gösteriyor. En İyi Toplu Oyuncu Performansı ödülünü ise Bong Joon-ho imzalı Parasite kazandı. Parasite, Oyuncular Birliği Ödülleri’nde En İyi Toplu Oyuncu Performansı ödülünü kazanan ilk İngilizce olmayan film oldu. Altın Palmiye ve Oscar adaylıklarından sonra başarısına başarı katan film, Oyuncular Birliği Ödülleri’nde tarihi bir başarıya imza attı.  

20-01/20/a1.jpg
PARAZİT EKİBİ

Televizyon tarafında ise Amazon’un sevilen dizisi The Marvelous Mrs. Maisel, Komedi Dizilerinde En İyi Toplu Oyuncu Performansı ödülünü kazanırken; Olivia Colman’ın Claire Foy’dan rolü devralıp Kraliçe II. Elizabeth’i canlandırdığı Netflix dizisi The Crown, Dram Dizilerinde En İyi Toplu Oyuncu Performansı ödülünün sahibi oldu. Bununla beraber Fosse/Verdon dizisindeki performanslarıyla olumlu eleştiriler alan Sam Rockwell ve Michelle Williams, Oyuncular Birliği Ödülleri’nin kazanan isimler olarak dikkat çekti.

20-01/20/a3.jpg

HEATH LEDGER UNUTULMADI

* Joker’deki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanan Joaquin Phoenix konuşmasında Heath Ledger’ı andı. Aynı katagoride yarıştığı rakiplerini överek söze başlayan Phoenix “Bugün burada olmamı en sevdiğim aktör Heath Ledger’a borçluyum” diyerek sonlandırdı. 2008 yapımı Kara Şövalye’de (The Dark Knight) Joker’i canlandıran ancak çekimlerin tamamlanmasından kısa süre sonra hayatını kaybeden Heath Ledger bu performansıyla Oscar’a layık görülmüştü.

20-01/20/a2.jpg

YILLARI BİR ARAYA GETİREN KARE

* Hollywood dünyasında dönemin en ünlü çiftlerinden biri olan ama 2005 yılında boşanan Jennifer Aniston ve Brad Pitt ayrılıktan sonra ilk defa aynı kareye girdi. ?Pitt’in rol arkadaşı Angelina Jolie ile ilişki yaşamasının ardından ayrılan ve haklarında birçok kez “Barışacaklar mı?” söylentisi çıkan çift, 2005 yılından beri ilk defa kameraların önünde birbirlerine sarılıp gülümsedi. 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN