Elmayı soyduktan sonra kabuğunu atmayın! Mucizevi etkisini görünce kabuğunu özel olarak değerlendireceksiniz

Elmayı soyduktan sonra kabuğunu atmayın! Mucizevi etkisini görünce kabuğunu özel olarak değerlendireceksiniz

Göz altı morlukları olarak adlandıran ve alt göz kapaklarının altında koyu halkalar şeklinde ortaya çıkan istenmeyen görüntüler hem kadınlarda hem de erkeklerde görülebiliyor. Bu göz altı morlukları kişiyi yaşlı ve cansız gösterir. Çoğu kişi bu durumdan rahatsızdır ancak ne yapması gerektiğini bilmez. Eğer sizde bu durumdan şikayetçiyseniz bu yöntemi deneyin. Elma kabuğunun bu etkisini görünce bir daha çöpe atmayacaksınız! İşte göz altı morluklarını yok eden o mucizevi yöntem...

Yüzümüzde oluşan bazı lekeler can sıkıcı olabiliyor. Özellikle göz altında meydana gelen morluklar yediden yetmişe herkesin rahatsızlık duyduğu bir durum. Toplumda bu durum yorgunluktan kaynaklandığı düşünülür ancak bunla bir alakası yoktur. Cildinizi düzenli şekilde temizlemediğiniz zaman bu morluklar meydana gelebilir. Peki göz altı morluklarından nasıl kurtulacaz? Sizlere vereceğimiz bu yöntem ile bu dertten kurtulacaksınız. Elma kabuğunun inanılmaz etkisine şahit olun. Etkisini görünce bir daha çöpe atmayacaksınız! Hazırsanız güzellik merkezlerinin gizli sırrını açıklıyoruz...

GÖZ ALTI MORLUKLARINIZDAN KURTULUN

Toplumda genelde göz altı morlukları için yorgunluk tanısı konulur ancak bu durum sanıldığı kadar basit değildir. Bu duruma neden olabilecek bir dizi farklı faktörler vardır. Göz altı morlukları için tıbbi bir müdahale gerekmez ancak önlem almak her zaman iyidir. Ancak kısa sürede önüne geçmezseniz istenmeyen görüntülere neden olabilirsiniz.

ELMAYI SOYDUKTAN SONRA KABUĞUNU SAKIN ÇÖPE ATMAYIN

Peki göz altı morluklarından doğal yöntemlerle nasıl kurtuluruz? Bu sorunun cevabı aslında çok basit. Sıklıkla tükettiğimiz elmanın bu faydasını duyunca inanamayacaksınız. İlk olarak elmanın kabuklarını ince ince soyun. Ardından göz çevrenize yerleştirin ve 15 dakika bekleyin. Bu işlemi her gece yatmadan uygulayın. Bu sayede göz altı morluklarınızdan kurtulacaksınız.

kmgfgf-64.jpg

Ekstradan bu işlemi uyguladıktan sonra mutlaka göz çevrenize nemlendirici krem sürün. Bu sayede cildiniz yumuşayarak daha kolay yenilecek.

GÖZ ALTI MORLUKLARI NEDEN OLUR?

1- UYKUSUZLUK

Aşırı yorgunluk, yeterli uyumama ya da normalden fazla uyuma göz altlarında koyu halkaların oluşmasına neden olabilir. Uykusuzluk, ciltte donuk ve soluk bir görünüme neden olarak cilt altındaki koyu dokular ve kan damarlarının ortaya çıkmasına neden olabilir. Uykusuzluk aynı zamanda göz altlarında sıvı birikmesine ve dolayısıyla bu alanlarda şişkinliğe neden olabilir. Göz altındaki koyu görünüm bazen şişmiş göz kapaklarına ait gölgeler olabilir.

2- YAŞ

Doğal yaşlanma süreci göz altındaki koyu halkaların yaygın bir nedenidir. Kişi yaşlandıkça cilt incelir ve esnekliğini kaybeder. Cilt altı yağ dokusu ve cilde esnekliğini sağlayan kolajen miktarı azalır. Sonuç olarak ise cilt altında bulunan koyu renkli kan damarları daha belirgin hale gelir ve göz altındaki alanın koyu görünmesine neden olur.

kmfggffg-6-002.jpg

3- GÖZ YORGUNLUĞU

Televizyon bilgisayar, tablet ve telefon ekranına bakmak gözlerde önemli bir gerilime neden olabilir. Bu gerginlik uzun süre devam ederse göz çevresi kan damarlarının genişlemesine yol açar. Sonuç olarak, göz etrafında ve altındaki bölgeler koyu bir görünüm alır.

4- ALERJİLER

Alerjik reaksiyonlar ve göz kuruluğu koyu halkaları tetikleyebilir. Alerjik reaksiyon geliştiğinde vücutta zararlı madde olarak algılanan yapılara cevap olarak histaminler serbest bırakılır. Histamin salınımı gözlerde kaşıntı, kızarıklık, şişlik gibi rahatsız edici şikâyetlere neden olmaktan başka kan damarlarında genişlemeye de yol açar. Bu da nispeten ince olan göz altı cildinin altında damarların daha görünür olmasıyla sonuçlanır. Alerjiye bağlı kaşıntılı nedeniyle göz ve çevresini kaşımak ve ovalamak morlukların daha kötü hale getirebilir. Bu durumda iltihaplanma, şişlik ve kan damarlarının çatlamasına neden olabilir. Kan damarlarındaki çatlama morluğu artırır.

5- GENETİK

Aile bireylerinde göz altı morluğu yaygınsa diğer bireylerde de aynı durumun görülme oranı normal popülasyona göre fazladır. Bu durum kalıtsal bir özellik olarak çocuklukta da vardır ve kişi yaşlandıkça kötüleşebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN