Emeklilere bayram erken geldi! Bayram ikramiyelerinde dev artış beklentisi

Emeklilere bayram erken geldi! Bayram ikramiyelerinde dev artış beklentisi

Emeklilere Müjde Ak Parti’den geldi. Emekliler İçin Bayram İkramiyelerine Zam mı gelecek? Ak Parti Açıkladı. 1100 TL olan Kurban ve Ramazan Bayramı için ikramiyeler Ne Kadar Oldu?

Asgari ücretine getirilen zamlar, memur maaşlarına ve emekli maaşlarına yapılan zamlar sonrasında dikkatler emekliler için yapılan ikramiyelere kesildi. 1100 TL olan Ramazan ve Kurban bayram ikramiyelerine zam uygulanacak mı? Ak Parti bu konuyla ilgili konuştu. Açıklamalar ise Ak Parti milletvekili Hüseyin Yaymak’tan geldi.

emekli ikramiye

Emekliler için yapılan zamlar belli olmuştu. Bunun sonrasında dikkatler emeklilere sağlanan bayram ikramiyelerine kesildi. Emekliler için yapılan iki ikramiye mevcut. Bunlar Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı şeklindedir. Bu ikramiyelerin tutarı 1100 TL ama halkın beklentisi bu ikramiyelerinde arttırılacağı yönünde.

Yapılacak olası bir zam EYT düzenlemesi ile beraber yaklaşık olarak 15 milyon emekliyi yakından ilgilendiriyor. Maaşlara uygulanan zamlar neticesinde ikramiyelere de uygulanırsa bu oran 1100 TL’den 1430 TL’ye kadar yükselecek.

Bununla ilgili birtakım yorumlarda bulunan vatandaşlar ikramiyelerin artması gerektiğini hatta en az 2000 TL olması gerektiğini düşünüyor.

Fakat sokağın beklentisi 2000 TL ile 2500 TL arasında değişim göstermekte. Sonuçta kulislerde Ramazan ve Kurban Bayramı için ikramiyelere %100 oranda zam yapılacağı da konuşuluyor.

Ak Parti milletvekili Hüseyin Yayman Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı için yapılacak olan ikramiyelere ilişkin ifadelerde bulundu. Yayman ifade ettiğini görüşlerinde sorulacak sorulara yanıtlar verdi.

Söylediği ifadelerde Cumhurbaşkanının bu isteğe karşılıksız kalmayacağı ve olumlu sonuç alacaklarına inandığını ifade eden Yayman halkın mahcup olmayacağı şekilde zam yapılacağı görüşlerini savundu.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da Meclis’te bulunduğu ifadelerinde ikramiyelere ilişkin TBMM mutlaka gereğini yerine getirir ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN