En çok çaba sarf ettiğim rolümdü

En çok çaba sarf ettiğim rolümdü

Müzik tarihine damga vuran isimlerden biri olan Freddie Mercury’nin hayatı ‘Bohemian Rhapsody’ ile beyazperdeye yansıdı. Yapımda, efsanevi müzisyene hayat veren Rami Malek’in performansı göz dolduruyor. Mercury’yi canlandırırken zorlandığını söyleyen Malek “Elimden gelen her şeyi yaptım. Bu hayatımın en büyük çabasıydı” diyor.

Yedi filmin gösterime gireceği sinemalarda Rami Malek’in ünlü müzisyen Freddie Mercury’i canlandırdığı ‘Bohemian Rhapsody’ öne çıkıyor. Malek’in başarılı performansıyla göz dolduran yapım 60’lı yılların sonunda Londra’da kurulan müzik grubu Queen’in hikayesini konu alıyor. Malek, efsanevi sanatçıyı oynarken elinden gelen her şeyi yaptığını söylüyor.

Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta üçü yerli, yedi film vizyona girecek. Onlar arasında Rami Malek’in ünlü müzisyen Freddy Mercury’ye hayat verdiği ‘Bohemian Rhapsody’ öne çıkıyor. Film, 60’lı yılların sonunda Londra’da kurulan ve tüm zamanların en efsanevi gruplarından birine dönüşen Queen’in solisti Freddie Mercury’yi ve Mercury’nin liderlik ettiği grubun ‘Live Aid’ konserine kadar ilerleyen dönemi ele alıyor. Rami Malek’e başrolde Joseph Mazzello, Ben HardyLucy Boynton, Mike MyersAidan GillenGwilym Lee, Tom HollanderAllen Leech ve Aaron McCusker’in eşlik ettiği filmin yönetmenliğini Bryan Singer ve Dexter Fletcher yaptı. Filmle ilgili bir not MalekMercury’yi canlandırmadan önce ön dişlerini bir yıl önce hazırlatmış. Alışmasının zaman alacağını bildiğinden en azından onlarla konuşma ve şarkı söyleme pratiği yapmış.  Mercury’nin ikonik görünüşünü yeniden yaratmak için Malek, sahte dişlere ek olarak bir protez burun, çeşitli bıyıklar ve bol miktarda hacimsel peruk takmış. Malek, sette kendi şarkılarını da yaptı ancak sesi hem Mercury’nin ana vokalleriyle hem de şarkıcı Marc Martel’in sesiyle harmanlandı. Malek filmdeki rolüyle ilgili “Bu hayatımın en büyük çabasıydı. Düşündüğüm ilk şey, onu tam anlamıyla anlatıp anlatamayacağımdı. İnsanların efsane olarak saygı duyduğu bir kişi. Elimden geleni yaptım, bu benim için en tatmin edici ve ödüllendirici deneyimdi.” Filmde 45 yaşında AIDS’ten ölen Mercury’nin hayatını izlerken, şarkılarını da yeniden dinleyeceksiniz.  

Climax: Gaspar Noe’nin yazıp yönettiği ‘Climax’, sapa ve boş bir okul binasında prova yapmak için buluşan yirmi kişilik bir dans grubunun düzenlediği partinin kontrolden çıkmasıyla gelişen olaylar etrafında dönüyor. Korku, dram ve müzikal karışımı bir film.

Ecinni: Mehmet Sağlam’ın yazıp yönettiği ‘Ecinni’, bir kız çocuğunun ortadan kaybolmasının ardından cinlerle iletişime geçmeye başlayan bir grup arkadaşın belgesel çekimi için gittikleri köyde yaşadıklarını konu alıyor.

Tutsak: Paul Weitz’in yönetmenliğini yaptığı, Julianne Moore, Christopher Lambert, Ken Watanabe’nin oynadığı ‘Tutsak’ Ann Patchett’in çok satan romanından uyarlandı. Film, bir şirketin üst yöneticisinin düzenlediği özel partide konser vermek için Güney Amerika’ya giden ünlü bir soprano sanatçısının aşk hikayesini anlatıyor.

Dünya Hali:  Murat Dalkılıç ile Melis Sezen’in başrollerini paylaştığı ‘Dünya Hali’, animatörlük yapan bir genç ile idealist gazeteci bir kızın hikayesini anlatıyor. Murat Dalkılıç ve Melis Sezen’in yanı sıra Demet Gül, Gökay Müftüoğlu, Serenay Aktaş, Eren Hacısalihoğlu, Sadık Gürbüz ve Pınar Şenol’un rol aldığı filmi Ömer Can yönetti. 

Fındıkkıran ve Dört Diyar:  E.T.A. Hoffmann’ın klasik masalından esinlenen haftanın fantastik yapımı ‘Fındıkkıran ve Dört Diyar’ın yönetmen koltuğunda Lasse Hallström otururken filmin başrollerini Keire Knightley, Mackenzie Foy, Morgan Freeman ve Helen Mirren gibi isimler paylaşıyor. 

İyi Oyun: Umut Aral’ın yönetmenliğini üstlendiği gençlik filmi ‘İyi Oyun’, kendini bir anda profesyonel video oyun dünyası içerisinde bulan bir gencin hikayesini konu ediniyor. Senaryosu Emre Sirel’e ait olan filmde, Mert Yazıcıoğlu, Afra Saraçoğlu, Kerem Bürsin, Orkun Işıtmak, Yiğit Kirazcı, Hakan Kurtaş, Doğaç Yıldız ve Bahar Şahin gibi isimler rol aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN