Kürtçe Kurban bayramı mesajları gönder | Kürtçe bayram mesajları WhatsApp SMS ile gönder

Kürtçe Kurban bayramı mesajları gönder | Kürtçe bayram mesajları WhatsApp SMS ile gönder

Koronavirüs salgınını yaşadığımız şu günlerde eskisi gibi yakın olmamak, hem bizi hem yakınlarımızı koruyor. Sosyal mesafeli bayramlaşmanın önemi artıyor. Milyonlarca vatandaşımız, Kürtçe kurban bayramı mesajları göndererek, yakınlarının bayramını kutluyor. Kürtçe bayram mesajları, WhatsApp ve SMS kanallarıyla elden ele dolaşıyor…

Kürtçe mesajlarına, Kürt kardeşlerimiz tarafından yoğun ilgi gösteriyor. Virüsten dolayı uzaktan birbirlerinin bayramını kutlayanlar, Kürtçe Kurban bayramı mesajlarını göndererek; yakınlarının bayramını kutluyor. İşte en güzel ve yeni Kürtçe bayram mesajları…

KÜRTÇE KURBAN BAYRAMI MESAJLARI

Cejna we ya qurbanê ji dil û can pîroz be. Bi hêviya rojên şad û bextewar.-Kurban bayramınız en içten dileklerimle kutlar, güzel günler dilerim.
Cejna Qurbanê lı we pîroz be.-Kurban bayramınız kutlu olsun.

Nûr'a Îslamê qelbê te tije bike, Mekana te fîrdews, cîranê te Hz. Mûhammed be. Cejna te bimbarek be.-İslamın nuru kalbine dolsun, Mekanın cennet, komşun Hz. Muhammed olsun. Bayramın mübarek olsun.

DİĞER BAYRAM MESAJLARI İÇİN TIKLAYIN

Cejna we pîroz be, ev cejna qurbanê bibe sedama aştî û bratîyê.-Kurban bayramınız kutlu olsun. Bu kurban bayramı barış ve kardeşliğe vesile olsun.

Cejna Qurbanê lı hemu Müsülmanan bımbarek be.-Kurban bayramın tüm Müslümanlara mübarek olsun.

Cejna Qurbanê lı hemu Müsülmanan pîroz be.-Tüm müslümanların kurban bayramı kutlu olsun.

Bi heviya ku cejna Qurbanê le welate me ü li hemu cihane bi be sedema aşti ü biratiye cejna we ya qurbanê piroz be.-Kurban Bayramının ülkemizde ve dünyada barış ve kardeşliğe vesile olması dileği ile Kurban bayramınız kutlu olsun.

Cejna we pîroz, qurbanê we qebûl, gunehên me efu mexfûr bibin.-Bayramınız kutlu, kurbanınız kabul, günahlarımız afu mağfiret olsun.

Cejna Qurbanê ya cıvaka islamé piroz be.-İslam Aleminin kurban bayramı kutlu olsun.

Cejna Qurbanê piroz be, Cejn sedema aşiti u bratiye be.-Kurban bayramınız kutlu olsun. Bayram, barışa ve kardeşliğe vesile olsun.

Bi daxwaza pêşerojeke ronî cejna we pîroz dikim. Hêviya me ew e ku cejn ji bo mirovahiyê aştî, azadî û biratiyê bîne. -Aydınlık bir gelecek dileği ile bayramınızı kutluyorum. umudumuz o dur ki bayram insanlığa barış, özgürlük ve kardeşlik getirsin.

Cejna Qurbanê li hemu Misilmanan pîroz be Hêvîdar in, Cejna Qurbanê pîroz jî bona azadî, aşitî û bexteweriya gelan û cigir bûna , aramî û asayiş li navçeyê, bibe destpêkek.-Özgürlük, barış, huzur ve güvenin sağlanmasına vesile olması umuduyla, tüm Müslümanların Kurban Bayramı kutlu olsun.

Her cejnek destpêkeke nu ye. Hêviya me heye ku cejn bibe bingeha azadiyê. Cejna we pîroz be. -Her bayram bir başlangıçtır. Ümit ediyoruz ki bu bayram özgürlüğün temeli olsun. Bayramnızı Kutlu olsun.

Bi hêviya ku cejn li gelan re aştî u biratiyê bîne. Cejna we ya qurbané ji dil û can piroz dikim.-Bayramın halklara barış ve kardeşlik getirmesi ümidiyle Kurban bayramınızı can-ı gönülden kutluyorum.
Bi hêvîya ku cejn li gelan re aştî û biratîyê bîne. Cejna we ya qurbané ji dil û can pîroz dikim

Bayramın halklara barış ve kardeşlik getirmesi ümidiyle Kurban bayramınızı can-ı gönülden kutluyorum (Kaynak: bismilhaber.com)

AKİKA KURBANI NEDİR?

Yeni doğan çocuk için şükür amacıyla kesilen kurbana, “akîka” adı verilir. Akîka kurbanı kesmek sünnettir. İbn Abbas'tan (r.a.) rivayet edildiğine göre Resûlullah (s.a.s.), Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin için akîka kurbanı kesmiş, bir hadisinde de şöyle buyurmuştur: “Her çocuk (doğumunun) yedinci gününde kendisi için kesilecek akîka kurbanı karşılığında bir rehine gibidir. Akîka kurbanı kesildikten sonra çocuğun başı tıraş edilir ve ona isim verilir.” Bu açıdan akîka kurbanı, çocuğun doğduğu günden büluğ çağına kadar kesilebilirse de doğumun yedinci günü kesilmesi daha faziletlidir. Aynı günde çocuğa isim verilmesi ve saçı ağırlığında altın veya değeri miktarınca sadaka verilmesi müstehaptır.

KURBAN BAYRAMI İBADETLERİ NELER?

Kurban Bayramı yapılacak ibadetler insanların merakını çekiyor. 4 gün sürece kurban bayramı boyunca yapılacak pek çok ibadet vardır. İşte Kurban Bayramı'nda yapılacak ibadetler;
– Namaz kılmak: Kurban Bayramı sabahı milyonlarca Müslüman bayram namazına kalkacak. Bayram namazı dışında kaza ve nafile namazlar kılmak da son derece önemlidir.
– Kurban kesmek: Durumu olan herkese vacip olan bu ibadet, Kurban Bayramı'nın sebebidir.
-Müslümanlar arası bağları güçlendirmek: Eş,dost, akraba ziyaretleri ile Mü'minler arası bağların güçlenmesi bayramların manevi yönünü canlandıracaktır.
– Tövbe ve İstiğfar etmek: Tüm önemli dini günlerde olduğu gibi, Kurban Bayramı boyunca Cenab-ı Hak'tan günahlar için af dilemek, günahlardan tövbe etmek ve istiğfar etmek önemlidir.
– Teşrik Tekbiri getirmek: Bu sabah namazından sonra Kurban Bayramı'nın 4. günü ikindi namazına kadar teşrik tekbirleri getirmek vaciptir.
– Fakir-fukaraya yardım etmek: Kurban etini ihtiyaç sahiplerine pay etmek de bu bayramın önemli amaçlarından biridir.
– İhlas Suresi hatmi yapmak: Bayram boyunca 1000 kez İhlas Suresi okuyarak İhlas Hatmi yapmak bayramdan alınacak fazileti atlayacaktır.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN