Engin Öztürk kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Engin Öztürk kimdir kaç yaşındadır ve nerelidir?

Show TV dizisi Zemheri’nin oyuncu kadrosunda yer alan Engin Öztürk, 28 Eylül 1986’da Eskişehir’de doğdu. Babası Selanik göçmeni ve asker emeklisi olan Engin Öztürk’ün yaşı, memleketi ve ünlü oyuncunun yaşamına dair diğer bilgiler karar.com’da…

 

Yüzleşme, Diriliş Ertuğrul, Hakan: Muhafız, Muhteşem Yüzyıl, Fatmagül’ün Suçu Ne ve Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi gibi projelerde boy gösteren yakışıklı oyuncu Engin Öztürk, son olarak Zemheri ile seyircinin karşısında. Peki Engin Öztürk kimdir, kaç yaşındadır ve nerelidir? İşte detaylar…

ENGİN ÖZTÜRK KİMDİR?

Sinema ve dizi oyuncusu olan Engin Öztürk, 28 Eylül 1986 yılında Eskişehir’de dünyaya gelmiştir. Babası Selanik göçmeni asker emeklisi, annesi ise ev hanımıdır. İlk ve ortaokul eğitiminin ardından Eskişehir Fatih Anadolu Lisesi’nden mezun olmuştur. Lise eğitiminden sonra 2008 yılında Ankara Hacettepe Üniversitesi Konservatuar Bölümü’nü kazanmış ve 2012 yılında bu bölümden mezun olmuştur. Üniversiteye girmeden önce baba mesleğini denemiş ve Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu’nu bitirmiş. Ancak askerliğin kendine göre olmadığını düşünüp bırakma kararı almıştır.

OYUNCULUK HAYATI

Engin Öztürk, oyunculuk eğitimine ilk olarak 2010 yılında seçmelerine katıldığı “Fatmagül’ün Suçu Ne”? isimli dizisinin seçmelerini kazanmış ve ilk rolünü de bu dizide oynamıştır. Buradaki rolünü oldukça başarılı bir şekilde oynayan Öztürk, dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır.

Daha sonra, üniversite eğitimi aldığı dönemde aynı zamanda eğitim harçlığını kazanmak için çalıştığı barın sahibi olan Erdal Beşikçioğlu ile tanışır.

Erdal Beşikçioğlu’nun başrol oynadığı “Behzat Ç” isimli polisiye dizisinde Komiser Emre rolünü oynamıştır.

Engin Öztürk buradaki rolünden sonra “Muhteşem Yüzyıl” isimli dizide rol almış ve burada da 2. Selim’i oynamıştır.

Oyunculukta hayli başarılı olan Öztürk, ara vermeden çalışmaya devam ediyordu. “Muhteşem Yüzyıl” dizisinden sonra “Hayat Yolunda” dizisinde tol almış ve burada da “Dr. Cem Korcan” rolünü oynamıştır.

19-12/30/engin-ozturkg.jpg

Daha sonra “Hatırla Gönül” isimli dizide rol almış ve Yusuf karakterini canlandırmıştır.

Dizi hayatından sonra “Çanakkale Yolun Sonu” isimli sinema filminde rol almış ve burada Mustafa Kemal Atatürk’ü oynamıştır.

Engin Öztürk, “Yüksek Sosyete” isimli dizide rol aldıktan sonra TRT 1 ekranlarında izleyicinin karşısına çıkan “Diriliş Ertuğrul” dizisinde Günalp karakterini canlandırmıştı.

Bu rollerden sonra son olarak “Hakan: Muhafız” ve “Yüzleşme” isimli dizilerde rol alma şansı bulmuştur.

Şimdilerde ise Show TV’nin iddialı ve yeni dizisi Zemheri oyuncuları arasında yer almaktadır.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

ROL ALDIĞI DİZİ VE FİLMLER

• Yüzleşme 2019
• Hakan: Muhafız 2018,
• Diriliş Ertuğrul 2018,
• Yüksek Sosyete 2016,
• Hatırla Gönül 2015,
• Hayat Yolunda
• Çanakkale Yolun Sonu 2013,
• Muhteşem Yüzyıl 4. Sezon 2013,
• Fatmagül'ün Suçu Ne? 2 Sezon 2010-2011,
• Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi 3. Sezon 2012.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN