Eşit bir dünya için Altın Portakal’dan imza

Eşit bir dünya için Altın Portakal’dan imza

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘Cinsiyet Eşitliği ve Katılım Taahütnamesi’ne imza atarak sinema sektöründe cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik sürdürülen 5050×2020 hareketinin desteklendiği açıklandı. Festivalde bu kapsamda Cahide Sonku Ödülü verilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 26 Ekim ile 1 Kasım tarihleri arasında 56’ncısını düzenleyeceği Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Cinsiyet Eşitliği ve Katılım Taahütnamesi’ne imza atarak sinema sektöründe cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik sürdürülen 5050×2020 hareketinin desteklendiği açıklandı. Açıklamada sinemadaki kadın emeğinin görünür kılınması amacıyla bu yıl Cahide Sonku Ödülü’nün verileceği de hatırlatıldı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen festivalin idari direktörü Cansel Tuncer, cinsiyet eşitliğinin mümkün olduğu bir dünyaya inandıklarını ifade etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonunun çağrısıyla kadınlara yönelik şiddet ve çocuk istismarı konusunda acil eylem planını imzaladığını aktaran Tuncer, 5050×2020 hareketini desteklemekten gurur duyduklarını belirtti. Tuncer, hareketin yönetmenlerin yüzde 96’sının erkek olduğu sinema sektöründe cinsiyet eşitliğini sağlamak olduğunu ve 2020 yılına kadar bu oranı yüzde 50’ye çekmenin amaçlandığını bildirdi.       

Öte yandan Altın Portakal’ın jüri başkanı da belli oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ulusal kategoride ‘en iyileri’ belirleyecek jürinin başında, ünlü yönetmen ve senarist Zeki Demirkubuz’un yer alacağını bildirdi. Festivalde kısa film ve belgesel kategorileri yeniden festival bünyesine alındı. Festivalde belgesel kategorisinde 72 başvuru olurken bunlardan onu bu kategoride yarışacak. Kısa film için ise 215 başvuru yapıldı. Bu filmlerden 15’inin ödül için yarışacak.                

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN