Etimek tatlısı tarifi | Karamelli etimek tatlısı nasıl yapılır?

Etimek tatlısı tarifi | Karamelli etimek tatlısı nasıl yapılır?

Etimek tatlısı tarifi haberimizde... Karamelli etimek tatlısı nasıl yapılır? Çay saatlerinin yanında yiyebileceğiniz oldukça basit ve lezzetli bir tatlı tarifi olan etimek tatlısını hiç karamelle denediniz mi? Sevilen tatlı etimek tarifi haberimizde...

Etimek, karamel ve muhallebinin mükemmel uyumu... Karamelli etimek tatlısının yapılışı oldukça basit. Malzemeleri neredeyse her evde bulunabilir. Kat kat lezzetli şerbetli tatlı olan karamelli etimek tatlısı tarifine haberimizden ulaşabilirsiniz.
 
İşte "Karamelli etimek tatlısı nasıl yapılır?" sorusunun yanıtı...

KARAMELLİ ETİMEK TATLISI TARİFİ - MALZEMELER

1 paket etimek

 

2 su bardağı sıcak su
 
1,5 su bardağıtoz şeker

 

1 litre süt

 

4 çorba kaşığı un
 
2 çorba kaşığı nişasta

 

1 çorba kaşığı tereyağı
 
3 çorba kaşığı şeker

 

2 paket krem şanti
 
1 paket vanilya

KARAMELLİ ETİMEK TATLISI PÜF NOKTASI

Muhallebinin topaklanmaması için kuru malzemeleri önceden eleyerek ilave etmelisin. Topaklanma yaşarsan 1/2 su bardağı süt ile birlikte blenderdan geçirebilirsin.

KARAMELLİ ETİMEK TATLISI TARİFİ

1,5 su bardağı toz şekeri küçük bir tencereye al ve ara ara karıştırarak erimesini sağla. (Yanmamalı)

 

Şeker eriyip altın sarısı renge gelince 2 su bardağı sıcak su ekle ve orta dereceli ateşte kaynat. Akışkan bir kıvam alınca ocağın altını kapat.

 

Etimekleri uzun dikdörtgen bir borcama diz. Boşta kalan yerleri etimekleri kırarak doldurabilirsin. Ardından hazırlamış olduğun karameli, etimeklerin üzerinde gezdir.

 

Bir tencereye süt, un, şeker ve nişastayı alıp karıştır. Ardından ocağın altını aç ve çırparak kaynayıp, koyulaşmasını sağla.

 

Göz göz olmaya başlayınca içerisine vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip, ocaktan al. Karıştırarak tereyağının erimesini sağla.

 

İlk sıcaklığını saldıktan sonra etimeklerin üzerine muhallebiyi güzelce yay ve her yerine paylaştır. Ilıyınca buzdolabına kaldır.

 

Tatlı dolap da soğurken krem şantiyi hazırla. Tam anlamıyla soğumuş olan muhallebinin üzerine dök ve yay.

 

1-2 saat kadar dolapta bekletip, servis edebilirsin.

Afiyet olsun...

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN