Evinizde Karıncalarla Mı Uğraşıyorsunuz? Onları Anında Uzaklaştırmak İçin Bu Numarayı Kullanın!

Evinizde Karıncalarla Mı Uğraşıyorsunuz? Onları Anında Uzaklaştırmak İçin Bu Numarayı Kullanın!

Çoğu insan yazı sever, havalar ısınır ve dışarıda vakit geçirmek çok keyiflidir. Güneş ışığı ve temiz hava bizim için harikadır, ancak yaz kendi dezavantajlarını da beraberinde getirir. Birçok insanın yaz aylarında karşılaştığı bir sorun böceklerdir. Birdenbire ortaya çıkıyorlar ve gerçekten can sıkıcı olabiliyorlar. Özellikle karıncalar, artık yiyeceklere çok ilgi gösterdikleri için gerçek bir baş belası olabilir.

Bu cazibe, bahçenizi, balkonunuzu ve hatta mutfağınızı düzenli olarak istila eden sonsuz gibi görünen karınca kolonilerine neden olur. Karıncalar küçük ve zararsız olsalar da kesinlikle hijyenik değillerdir ve onları yemeğinizde bulundurmak çok rahatsız edicidir. Bu sorunla başa çıkmak için bazı kimyasal ürünler bulunsa da, bu ürünlerin kullanımı da pek hoş bir düşünce değil.

Kimse sinir bozucu karıncalardan kurtulmak için kendi mutfağını kimyasallarla bombalamak istemez. Bu, özellikle küçük çocuklarınız veya evcil hayvanlarınız varsa geçerlidir. Ya size bu sorunu basit bir numara ile çözebileceğinizi ve ihtiyacınız olan tek şeyin muhtemelen evinizde bulunan malzemeler olduğunu söylesek?

Karıncaların mutfağınızı ele geçirmesini önlemenin bir yolunu arıyorsanız, onlardan kurtulmanın harika yollarını içeren bir listemiz var!

1-003.jpg

TARÇIN

Karıncaların bu kadar sinir bozucu olmasının nedenlerinden biri, yiyecek kaynaklarını oldukça uzak bir mesafede bulmalarını sağlayan inanılmaz koku alma duyularıdır. Neyse ki, bu koku alma duyusu da uzak durmalarını sağlamak için harika bir araçtır. Karıncalar tarçın kokusundan nefret eder, bu da onları uzak tutmayı şaşırtıcı derecede kolaylaştırır.

Tek yapmanız gereken biraz tarçın yağını suyla karıştırmak ve bu karışımın bir kısmını daha önce karınca gördüğünüz bölgelere sürmek. Karıncaların eve girmesini önlemek için pencerelerin veya kapıların yanına da tarçın tüpleri yerleştirebilirsiniz. Alternatif olarak, daha radikal bir yaklaşım kullanabilir ve küçük böceklere doğrudan su ve tarçın yağı karışımı püskürtebilirsiniz.

SİRKE

Karıncalar sirkeye çok güçlü tepki verirler, bu da bu ucuz ev eşyasını onlardan kurtulmaya çalışırken ideal hale getirir. Sirkeyi bu amaçla kullanmanın en kolay yolu, su ve sirke karışımı yapmak ve bunu doğrudan karınca kolonilerine püskürtmektir. Pencere ve kapılara da uygulayabilirsiniz. Bu yöntemin işe yaradığından emin olmak için, sirke karışımını, karıncalar sorun olmaktan çıkana kadar düzenli olarak uygulamalısınız.

2-002.jpg

BORAKS

Sodyum tetraborat olarak da adlandırılan boraks, pestisitlerin yanı sıra çeşitli temizlik ürünlerinde de kullanılmaktadır. Bu renksiz kristal tuz, eczanelerde, bazı süpermarketlerde ve ev geliştirme mağazalarında satın alınabilir. İki yemek kaşığı Boraksı orta boy bir bardak ılık suda eritin ve bu karışıma biraz şeker ekleyin. Daha sonra küçük pamuk parçalarını sıvıya batırmanız ve karıncaların sık sık uğradığı yerlere (pencereler, kapılar veya mutfak üstleri gibi) yerleştirmeniz gerekir. Şeker, karıncaları çekerken, sodyum tetraborat onları öldürür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN