Evren Erol’un 'Kadim Zamanlardan' sergisi 23 Şubat’a kadar ziyarete açık

Evren Erol’un 'Kadim Zamanlardan' sergisi 23 Şubat’a kadar ziyarete açık

Odeabank’ın sanat platformu O’Art’ta, çağdaş sanatçı Evren Erol’un 1500 parçadan oluşan "Kadim Zamanlardan" isimli heykel- ses enstalasyon sergisini sanatseverler 23 Şubat Çarşamba gününe kadar ziyaret edebilecek.

"Kadim Zamanlardan" isimli heykel - ses enstalasyonu sergisinin küratörlüğünü Begüm Alkoçlar yaptı. Sergi, sanatçının tarihin başlangıcından beri insanoğlunun ilahi vasıflar yüklediği “Hayat Ağacı” olgusunu çağdaş anlamıyla ele aldığı 1500 parçadan oluşan bir heykel-ses enstalasyonu olarak karşımıza çıkıyor. Sanatçı ilk defa mekana özgü çalıştığı bir enstalasyon çalışması sunuyor.

Sergilenen eserlerde sanatçının esin kaynağı olan ve mitolojide cennette bulunduğu anlatılan hayat ağacının; ölümsüzlük, sağlık, şans ve bereket sembolü olarak tanrısallığına göndermede bulunuluyor. Evrensel bir kültürün sembolü olarak "hayat ağacı" mitini çağdaş bağlamıyla ele alan Evren Erol, anlamsal karşıtlıkların birlikteliğinde bir doğa alegorisi yaratıyor. Erol, bu ezeli mitin fiziksel, düşsel ve düşünsel konumunu sorguladığı bilinçaltında, algısını izleyici için bir deneyime dönüştürüyor.

19-02/04/evren-erol-sergi-1549289158.jpg

Sergi, Evren Erol’un doğa, insan ve mekan arasında yarattığı kusursuz geçişle şiirsellik barındırıyor. Erol, nesneleştirdiği doğayı ve insanı, nesnenin kendisi olan ağaçtan üreterek yola çıkmış. İnsanı merkez alan bütününden; farklı formlardaki parçaları ayrıştırarak spontane bir sezgisellikle uyarladığı kurgusunun mekanla bütünleştiği “Kadim Zamanlardan” sergisi, 23 Şubat 2019 tarihine kadar Etiler’de O Art’ta görülebilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN