EYT'lilerin dünyası başına yıkıldı! Cumhurbaşkanı kararı açıkladı: Böyle olması akıllara bile gelmemişti!

EYT'lilerin dünyası başına yıkıldı! Cumhurbaşkanı kararı açıkladı: Böyle olması akıllara bile gelmemişti!

EYT kapsamına giren vatandaşları şok edici bir haber paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o karara imza attığı söylendi. Bu kapsamda ise EYT üyelerinin maaşlarının düşük olacağı belirtildi. Milyonları şok edecek haberin detayları...

EYT düznelemesi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBM) gündemine alınınca yeni sorunlara cevaplar aranmaya başlandı. EYT üyelerinin aldığı maaşla ilgili soruların yanıtları haberimizde yer almaktadır.

EYT yönetmeliği hakkında yeni ve şaşırtan detaylar gün yüzüne çıktı. Şubat ayında netleşmesi beklenen EYT maaşlarına ilişkin bu detay milyonları şok edecek. Çünkü EYT üyeleri daha düşük emekli maaşlarını düşünmek zorunda. Yeni yönetmelik Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalandı. EYT üyeleri emeklilik şoku yaşıyor.

Milyonlarca EYT'linin gündeminde ne kadar maaş bağlanacağı konusu var. Mart ayında hesaplara yatırılacak ilk maaşla ilgili en çok merak edilen ise EYT'lilerin emekli maaşlarında indirim yapılıp yapılmayacağı oldu. Konuyla ilgili bir dizi bildiriye rağmen hükümet tarafından hazırlanan EYT sözleşmesinde milyonlarca kişiyi bekleyen maaş detayları var. EYT üyeleri bu haberi duyduklarında şo olurken gelen bilgilerde EYT üyelerinin maaşı en düşük emekli maaşı olacağı kaydedildi.

EYT'LİLERİN MAAŞI DÜŞECEK Mİ

EYT'LİLERİN MAAŞI DÜŞECEK Mİ?

Milyonlarca çalışan tarafından bir süredir beklenen EYT yönetmeliği ile ilgili son dakika haberi geldi. EYT yasasıyla ilgili Meclis gündemine gelen son bilgiler kamuoyunun kafasının karışmasına neden oldu. Bu kapsamda EYT'lilerin maaşlarının ne kadar olacağı en çok araştırılan konu olurken gelen bazı bilgilerde EYT üyelerinin emekli olduktan sonra en düşük emekli maaşı alacakları öne sürülüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise maaş tarihini son dakika açıklamasıyla duyurdu.

EYT'LİLER İLK MAAŞLARINI NE ZAMAN ALACAK?

Bakan Vedat Bilgin, herkesin merakla beklediği soruyu yanıtladı. Bakan Bilgin, EYT'de 1 Mart'ın başlangıç ​​maaşı ödeme tarihi olacağını açıkladı. Bu açıklama EYT'lilerin maaşlarını Şubat yerine Mart başında almaya başlayacakları anlamına geliyor. Bakanın açıklamalarında maaş seviyeleri hakkında kesin bilgi verilmedi.

EYT'de maaşların nasıl ve ne kadar hesaplanacağı merak edilirken, bazı uzmanlar EYT üyelerinin asgari emekli maaşının üzerinde maaş aldığını iddia ettiler.

2023 yılının ilk altı ayı için asgari emekli maaşı 5500 TL olarak belirlendi. Ancak uzun süreli EYT çalışanları bu maaşın yeterli olmadığını düşünüyor. Şu an için kesin bir bilgi yok ancak asgari emekli maaşını aşan maaşlar ödeyen EYT üyelerine büyük tepki gelmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN