Faroe Adaları nerede, nüfusu kaç? Faroe Adaları vize istiyor mu? Faroe Adaları hakkında bilgiler

Faroe Adaları nerede, nüfusu kaç? Faroe Adaları vize istiyor mu? Faroe Adaları hakkında bilgiler

Faroe Adaları geçim kaynağı balıkçılıktır. Norveç ile İzlanda'nın arasında bulunan Faroe Adaları, Grönland ile beraber Danimarka'nın bir parçasıdır fakat iç işlerinde bağımsız, dış işlerinde Danimarka'ya bağlı özerk bir ülkedir. İşte, Faroe Adaları haritası...

UEFA Uluslar Ligi'nde Faroe Adaları ile Türkiye bu akşam (25 Eylül 2022 Pazar günü) karşı karşıya geliyor. Başkent Torshavn'daki Torsvollur Stadyumu'nda oynanacak mücadele öncesi Faroe Adaları hakkında bilgiler, futbolseverler tarafından merak konusu oldu.

faroe-adalari-nufusu-kac.jpg

FAROE ADALARI NEREDE, NÜFUSU KAÇ?

İzlanda, Norveç ve Britanya'nın kesiştiği noktada yer alan Faroe Adaları 53 bin kişilik nüfusa sahip. Faroe halkının temel geçim kaynağını balıkçılık. Ülke nüfusunun yaklaşık yarısı başkent Torshavn'da bulunuyor.

Vikingler tarafından kurulan Torshavn'daki liman, ülkenin ticaret merkezi olarak hizmet veriyor.

Çatıları çimlerle kaplı Torshavn'daki evler, küçük ve sevimli görünümleriyle turistlerin de ilgi gösterdiği yerlerin başında geliyor.

Fotoğraf sanatçılarının da güzergah noktalarından olan Torshavn'da, kış aylarında zaman zaman açan güneşe rağmen hava sıcaklığı 10 derecenin altında seyrediyor.

faroe-adalari-nerede.jpg

FAROE ADALARI'NDA GEZİLECEK GÖRÜLECEK YERLER

Skansin Kalesi, başkente gelenlerin favori noktalarından biri konumunda.

Şehrin en yüksek noktalarından birinde yer alan ve denize hakim konuma sahip kalenin kalıntıları arasında ise deniz feneri yer alıyor.

Torshavn'da bulunan Vesturkirkjan Kilisesi de farklı mimari yapısıyla dikkat çekiyor.

faroe-adalari-vize-var-mi.jpg

FAROE ADALARI VİZE İSTİYOR MU? SCHENGEN VİZESİ GEÇERLİ Mİ?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Faroe Adaları'na seyahat edebilmesi için vize almaları gerekiyor.

Bordo TC pasaport sahipleri en fazla 90 günlük vize alabiliyor. Diplomatik, hizmet damgalı ve hususi damgalı TC pasaport sahipleri ise 90 güne kadar Faroe Adalarına vizesiz giriş yapabiliyor.

Faroe Adaları için vizeyi Danimarka Konsolosluğu'na başvurarak almak gerekiyor. Normalde Danimarka, Schengen bölgesinde yer aldığından dolayı Schengen vizeniz varsa Danimarka'ya girebiliyorsunuz. Fakat Faroe Adaları için Schengen vizesi yeterli olmuyor. Danimarka'ya Schengen için başvururken Faroe Adaları'na uğrayacağınızı söyleyip ona göre vize almanız gerekiyor.

FAROE ADALARI DÜNYANIN NERESİNDE? FAROE ADALARI HARİTASI

faroe-adalari-haritadaki-yeri.jpg

GOOGLE HARİTALAR'DA GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN