Fondöten Kullanmanın 7 Kuralını Öğrenince Makyözlere Taş Çıkaracaksınız

Fondöten Kullanmanın 7 Kuralını Öğrenince Makyözlere Taş Çıkaracaksınız

Makyaj yapmanın birçok püf noktası bulunuyor. Makyajla ilgili basit adımları bilmeden makyaj yaptığınızda bazı zamanlar yaptığınız makyaj kötü sonuçlanabilir. Makyajın önemli parçalarından biri de fondöten kullanımıdır. Haberimizde fondöten kullanımının 7 kuralını açıkladık...

Fondöten en iyi haliyle cildinizin daha eşit tonda ve pürüzsüz görünmesini sağlayabilir. En kötüsü, yüzünüzün maske gibi ve kuru görünmesine neden olabilir. En taze bitişi elde etmenize yardımcı olmak için, şimdiye kadarki en kusursuz uygulamanız için yedi basit fondöten uygulama kuralını paylaşıyoruz.

basliksiz-11.jpg

1. CİLDİNİZİ HAZIRLAYIN

Her zaman temiz, iyi nemlendirilmiş bir ciltle başlayın. Cildiniz kuru veya düzensiz olmadığında makyaj daha iyi yapışır. Günlük kullanım için, herhangi bir makyaj uygulamadan önce en sevdiğiniz nemlendiriciyle masaj yaparak zaman ayırın ve özel günler için nemlendirici bir kağıt maske ile başlayın.

2. AZ KULLANIN

Genel olarak, yüzünüzde ne kadar az katman varsa o kadar iyidir. Ancak, özellikle yağlı bir cildiniz varsa veya makyajınızın daha uzun süre dayanması gerekiyorsa, yalnızca alın, burun ve çene gibi yüzünüzün sıcak noktalarına astar uygulayın.

basliksiz-12.jpg

3. NEMLENDİRİCİ KARIŞTIRIN

Daha doğal görünümlü bir baz elde etmek için bir diğer profesyonel ipucu, cildinize uygulamadan önce fondöteninize biraz nemlendirici karıştırmaktır. Bu, kapatıcılığı bir miktar ortadan kaldıracak ve cildinize daha taze, daha nemli bir görünüm kazandıracaktır.

4. MERKEZDEN BAŞLAYIN

Fondöteninizi hazırladıktan sonra yüzünüzün ortasından dışa doğru hareket ettirerek uygulayın. Bu şekilde, burun ve ağız çevresinde (daha fazla renk değişikliğinin olduğu yerlerde) en fazla kapsama alanı elde edersiniz ve yüzünüzün çevresine (saç çizgisi ve çene çizgisine yakın) ulaştıkça yavaş yavaş dışarı çıkar.

1616349804760.webp

5. HARMANLAMAK İÇİN BUFF

İster parmak uçlarınızı, ister sünger veya fırça kullanmayı tercih edin, cildinize karıştırmak için seçtiğiniz aracı fondöten üzerine hafifçe vurmak veya zıplatmak istersiniz. Bunu yapmak, çizgilerle sonuçlanmamanızı sağlayacaktır.

6. VURGULAYICIYI STRATEJİK OLARAK EKLEYİN

Sadece yüzünüzün yüksek düzlemlerine (yani elmacık kemiklerinize ve şakaklarınızın çevresine) stratejik bir aydınlatıcı uygulaması, hatlarınıza en ince boyutu katacaktır. Vurgulayıcının kendisine gelince, yıllar boyunca birlikte çalıştığımız çoğu makyaj sanatçısı, daha doğal bir sonuç verdiği ve uygulamayı daha iyi kontrol edebildiğiniz için sıvı veya toz formüller yerine kremsi veya balmsı bir vurgulayıcı tercih etme eğilimindedir.

basliksiz-13.jpg

7. AYAR KONUSUNDA KASITLI OLUN

Stratejik olarak vurguladığınız gibi, makyajınızı yaparken de aynısını yapmak istersiniz. Hafif yarı saydam bir pudra ve küçük, kabarık bir fırça kullanarak, alnınızın ortası, burnunuz ve ağzınız gibi yağlanmaya meyilli bölgelere biraz pudra sürün.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN