Gardırobunuza Bir Bardak Pirinç Koyarsanız Ne Olur? Faydasını Öğrenince Çok Şaşıracaksınız!

Gardırobunuza Bir Bardak Pirinç Koyarsanız Ne Olur? Faydasını Öğrenince Çok Şaşıracaksınız!

Gardırobunuza bir bardak pirinç koyarsanız ne olur? Etkisi inanılmaz! Gardırobunuza bir bardak pirinç koyun ve sonra ne olacağını görün. İşte detaylar.

Mutfakta nefis ve lezzetli pilav yemekleri yapmayı seviyoruz. Ancak, telefonunuzu suya düşürdükten sonra pirinçte kurutmak gibi, mutfağın dışında da pirinç içeren bir sürü kullanışlı tüyo var. Çoğu insanın kilerinde bir torba pirinç bulunur. Bugün sizin için gardırobunuzla ilgili harika bir pirinç ipucumuz daha var!

haberici-002.jpg

KURTARICI PİRİNÇ YÖNTEMİ

Akıllı telefonunuzu suya düşürdüğünüzde bozulmaması için bir torba pirinç içine koymanın hilesini biliyorsanız, muhtemelen bunun işe yaradığını da bilirsiniz çünkü kuru pirinç nemi emer. Bu, sahip olunması gereken iyi bir bilgidir çünkü gardıroplar zaman zaman nem konusunda da sorun yaşayabilir. Belki de eviniz biraz nemlidir ya da yıkanmış çamaşırları henüz tamamen kurumadan dolaba geri koymuşsunuzdur. Giysilerde kalan nem, biraz küf kokusuna neden olur ki bu kimse için hoş değil. Ve elbette, gardırobunuzdaki nemden tamamen kaçınmak istiyorsunuz çünkü sonuçta küf istemiyorsunuz!

ODA KOKUSU

Pirinç bir odadaki nemi emdiği için aynı zamanda oda spreyi olarak da çalışır. Pirince birkaç damla esans yağı eklemek gardırobunuzun harika ve taze kokmasına neden olur! Pahalı oda spreyleri veya kokulu poşetler almaya gerek yok; Bu oda spreyini çok kolay bir şekilde kendiniz yapabilirsiniz. Bu şekilde, sizin için mükemmel kokuyu bulana kadar istediğinizi tamamen yapabilir ve özelleştirebilirsiniz.

haberici2.jpg

YAPMANIZ GEREKENLER

İhtiyacınız olan şey bir bardak pirinç (en iyisi beyaz pirinç kullanmaktır), biraz uçucu yağ, hepsini koyacağınız bir kase, bir parça bez ve bir lastik bant. Pirinci kasede 15 ila 20 damla yağ ile karıştırın. Bir parça nefes alabilen kumaş alın (eski bir tişört parçası gibi) ve bunu kaseyi örtmek için kullanın. Ardından, bezi sabitlemek için elastik bir bant kullanın. Pirinç kasesini, çocuklarınızın veya evcil hayvanlarınızın ulaşamayacağı gardırobunuzda bir yere koyun. Her birkaç ayda bir, ev yapımı oda spreyini değiştirmelisiniz. Beyaz pirinç yerine esmer pirinç mi kullandınız? Kahverengi pirinç, beyaz arkadaşından daha erken bozulur, bu yüzden onu da daha erken değiştirmeniz gerekir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN