Geceleri Bacaklarındaki Sızı Nedeniyle Uyuyamayanlar Dikkat! Çarşafınızın Altına Bu Basit Malzemeyi Koyun Mışıl Mışıl Uyuyun

Geceleri Bacaklarındaki Sızı Nedeniyle Uyuyamayanlar Dikkat! Çarşafınızın Altına Bu Basit Malzemeyi Koyun Mışıl Mışıl Uyuyun

Çağımızın büyük sorunu haline gelen uykusuzluk çoğu kişiyi büyük ölçüde etkiliyor. Uykusuzluğa neden olan bir hastalıkta huzursuz bacak sendromu. Bu sendroma yakalananlar gece uykusuzluğu ile boğuşuyor. Uzmanlardan ise bu hastalıkla baş edebilmeniz için farklı bir öneri geldi...

İyi bir gece uykusu herkes için doğal olarak gelmez. Geceleri çeşitli nedenlerle uykuya dalmakta zorlanan sayısız insan var. Bazıları endişeli, bazıları iyi bir pozisyon bulamıyor veya huzursuz bacak sendromu yaşıyor. Sebep ne olursa olsun, uyuyamamak çok rahatsız edicidir ve günlük yaşamınız üzerinde büyük bir etkisi olabilir.

Zaman zaman, hepimiz huzursuz hissetmeye eğilimliyiz. Bu uykusuzluk durumu kronik olduğunda, huzursuz bacak sendromunun (RLS) bir belirtisi olabilir.

huzursuz-bacak-sendromunun-nedenleri.jpg

HUZURSUZ BACAK SENDROMU NEDİR?

Huzursuz bacak sendromu veya HBS, alt bacakları hareket ettirmek için kontrol edilemeyen bir dürtü ile karakterize bir uyku bozukluğudur. Genellikle akşamları ve geceleri daha kötüdür ve şikayetler çoğunlukla kişi dinlenmek istediğinde ortaya çıkar. Hareket halindeyken şikayetler azalır, ancak hareket durur durmaz belirtiler ortaya çıkar. Bu, uykuya dalmayı neredeyse imkansız hale getirir.

BELİRTİLERİ NEDİR?

Huzursuz bacak sendromunun belirtileri, bacaklarda titreme, onları hareket ettirmek için karşı konulmaz bir dürtü ve dinlenememe ile ilgili şikayetlerdir. Bacaklar hareket ettiğinde semptomlar azalır ve semptomlar geceleri gündüze göre daha kötüdür. Bu belirtileri yaşıyor musunuz? Eğer öyleyse, RLS ile uğraşıyor olabilirsiniz. Muhtemelen bundan dolayı sık sık yorgunsunuz ve konsantre olmakta güçlük çekiyorsunuz. HBS'li kişiler artık sinemaya gidemedikleri veya tren veya uçakla uzun mesafeler kat edemedikleri için kendilerini kısıtlanmış hissederler.

NEDENİ NEDİR?

RLS'nin nedeni bilinmemektedir. Muhtemelen beyindeki hareket ve refleksleri kontrol eden sinir hücrelerinin rahatsızlığından kaynaklanmaktadır. Durum kalıtsal görünüyor. Bazen, düşük demir seviyelerine veya böbrek yetmezliği veya diyabet gibi diğer kronik hastalıkların yan etkisine bağlıdır.

basliksiz-4.jpg

GECE YATARKEN ÇARŞAFLARINIZIN ALTINA SABUN KOYUN

Uzman doktorlar, huzursuz bacak sendromu için gerçekten işe yarayan değişik bir tedaviyi açıkladılar. Gece yatarken çarşaflarınızın altına sabun ve özellikle lavanta sabunu koyun dediler. Lavanta sakinleştirici bir etkiye sahip gibi görünüyor. Her akşam çarşaflarınızın arasına bir parça lavanta sabunu koyun. Spazmların ve krampların azaldığını ve bacaklarınızın çok daha sakinleştiğini fark etmelisiniz! Denemeye değer, değil mi?

Lavanta sabunu tekniği bilimsel olarak kanıtlanmamıştır, ancak birçok kişi internette gerçekten işe yaradığını belirtmektedir. Diğer kullanıcılar plasebo etkisi olup olmadığını merak ettiler. Bir kadın daha sonra kocasının haberi olmadan sabunu çarşafın altına koyduğunu ve kocasının hemen daha iyi uyuduğunu bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN