Gerilmek isteyene davet var

Gerilmek isteyene davet var

Beyazperde bu hafta korku-gerilim tutkunlarına hitap ediyor. William Eubank’ın yönetmenliğini üstlendiği ‘Derin Sular’da, okyanusun binlerce metre derinliğinde bulunan yeraltı laboratuvarında mahsur kalan bir grup su altı araştırmacısının hikayesi anlatılıyor. Kristen Stewart, John Gallagher, Vincent Cassel, Jessica Henwick, Mamoudou Athie ve Gunner Wright’ın başrolü paylaştığı yapımda, oyunculuklar da beklentileri karşılıyor.

SALİHA SULTAN

Sinemada bu hafta 4’ü yerli 10 film vizyona giriyor. Haftanın öne çıkan filmi bu hafta 2020 Altın Küre Ödülleri’nde ‘Müzikal ya da Komedi Dalında En İyi Film’ ödülüne aday gösterildiği açıklanan ‘Bıçaklar Çekildi-Knivers Out’. Filmin yönetmeni 2017 yapımı ‘Yıldız Savaşları: Son Jedi’ filmine de imza atan Rian Johnson. Yönetmen Johnson Yıldız Savaşları gibi bütün dünyanın takip ettiği bir seride yer aldıktan sonra daha aşağı bir iş yapmak istememiş olsa gerek, senaryosunu da yazdığı filminde sinemanın Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon ve Don Johnson gibi yıldız oyuncularını bir araya getirmiş.

20-01/10/2-1578605469.jpg
Biz Böyleyiz

Zengin bir ailenin üyesi tanınmış polisiye yazarı Harlan Thrombey’in şüpheli ölümünün ardından aile üyelerinin iki dedektif tarafından sorguya çekilmesini anlatan komedi türündeki film, Kasım 2019’da vizyona girdiği ABD’de 132 milyon dolar, dünyada ise 250 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Bu başarının ardından yönetmenin devam filmi için hazırlıklara başladığını duyurduğu film, yüksek kalibre polisiye yapımlar arasına adını yazdırmış durumda.

20-01/10/1-1578605490.jpg
Bıçaklar Çekildi

Haftanın diğer yabancı filmi Romanyalı genç yönetmen Corneliu Porumboiu’nun ülkesinde bu yıl Oscar adayı gösterilen ‘Islıkçılar-La Gomera’. Film, kovalamacalar, silahlı çatışmalar, psycho göndermesi ve femme fatale’i ile soygun filmi türüne yeni bir soluk ve romanya usulü bir kara film tadı taşıyor. Filmin kahramanı, buraya özgü ıslık dilini öğrenmek için Kanarya Adaları’ndaki La Gomera’ya giden Romanyalı üçkağıtçı polisin 30 milyon avronun yerini öğrenmek için bir mafya babasını kaçırma komedisini beyazperdeye taşıyor. Filmde Vlad Ivanov, Catrinel Marlon, Rodica Lazar, Agustí Villaronga gibi oyuncular yer alıyor. Yönetmenliğini ‘Zoraki Kral’ filmiyle 2011’de en iyi yönetmen Oscar’ı alan Tom Hooper’ın üstlendiği ‘Kediler-Cats’ filmi ise, İngiliz besteci ve müzikal tiyatro emprezaryosu Andrew Lloyd Webber’in 1981’den bugüne kadar 81 milyon kişi tarafından izlenen fantastik bir Broadway müzikalinin ikonik bir uyarlaması olarak izleyiciyle buluşuyor. Kostümleri, dans sahneleri ve görsel efektleri nedeniyle sinema eleştirmenlerinin gündemine oturan filmde Idris Elba, Ian McKellen, Rebel Wilson, Judi Dench, Ray Winstone ve Jennifer Hudson gibi usta oyuncular yer alıyor.

20-01/10/3.jpg
SIFIR BİR

Haftanın diğer yabancı yapımı ‘Derin Sular-Underwater’ filmi ise üyük bir deprem sonrası okyanusu binlerce metre derinliğinde bulunan yeraltı laboratuvarında mahsur kalan ve hayatta kalmaya çalışırken yeni keşfettikleri tehditlerle mücadele etmek zorunda kalan bir grup su altı araştırmacısının hikâyesini anlatıyor. William Eubank’ın yönettiğikorku, gerilim ve aksiyon yüklü filmde başrolü Kristen Stewart ve John Gallagher Jr. paylaşıyor. Seslendirme kadrosunda Will Smith ve Ben Mendelsohn’ın yer aldığı animasyon türündeki ‘Ajanlar İş Başında-Spies in Disguise’ filmi ise dünyanın en iyi ajanı Lance Sterling’in bir görev için kılık değiştirip güvercine dönüşmesi ve akabinde dünyayı kurtarması gerektiğinde tüm bunlar için kendisinin tam anlamıyla zıttı olan teknoloji düşkünü bir teknik eleman olan Walter Beckett’a bel bağlamak zorunda kalışını anlatıyor.  

20-01/10/4.jpg
Derin Sular

Bugün vizyona giren yerli yapımlardan komedi türündeki ‘Biz Böyleyiz’ Hümeyra, Berrak Tüzünataç, Özge Çözpirinçci, Şebnem Bozoklu ve Engin Öztürk gibi oyuncularıyla dikkati çekiyor. Caner Özyurtlu’nun yönettiği film ellerinde büyüdükleri Nezihe’nin rahatsızlığı sebebiyle yıllar sonra yeniden bir araya gelen bir grup yazlık arkadaşının hikâyesini anlatıyor. Kadri Beran Taşkın’ın yönettiği, aynı isimli dizinin sinema filmi olan Sıfır Bir, Adana’yı geride bırakıp yeni bir yaşam için İzmir’e gelen çete lideri Savaş ve arkadaşlarının, burada yaşadıklarını anlatıyor. Filmde Savaş Satış, Onur Akbay, Cengizhan Yurdutek gibi isimler rol alıyor. Korku türünde vizyona giren ‘Rem’ filmi geceleri anlam vermediği ataklar geçiren Defne ile sevgilisi Kaan’ın bu olaylar karşısında yaşadıkları gerilimli olayları anlatıyor. Öykü Bozkurt, Cemre Cansaatçı, Sebahat Adalar gibi isimlerin rol aldığı filmin yönetmenliğini ise Berk Aygül üstleniyor.  

20-01/10/5.jpg
Islıkçılar

Bir BKM projesi olan aile filmi ‘Gamonya: Hayaller Ülkesi’nin yönetmen koltuğnuda Tuğçe Soysop oturuyor. Berat Efe Parlar, Eda Döğer, Ahmet Rıfat Şungar gibi isimlerin rol aldığı film hayal kurmayı unutmuş bir çocuk olan Umut’un, talihsiz bir olay sonrası kendisini fantastik diyar Gamonya’da bulmasıyla gelişen olayları anlatıyor.

20-01/10/6.jpg
Gamonya: Hayaller Ülkesi

TARANTİNO‘YLA ANILAN  XAVİER DOLAN BAŞKA SİNEMA’DA

Başka Sinema kapsamında bugün vizyona giren ‘Annemi Öldürdüm’, ‘Mommy’, ‘Alt Tarafı Dünyanın Sonu’ gibi filmleriyle adı Tarantino ve Aldovar gibi dünyaca ünlü yönetmenlerle anılan 30 yaşındaki Kanadalı genç yönetmen Xavier Dolan imzalı ‘Matthias et Maxime’ filmi çocukluk arkadaşı olan Matthias ve Maxime’in, aralarındakini sorgulamalarına sebep olan bir olay sonrası yaşadıklarını anlatıyor.

20-01/10/7.jpg
Matthias et Maxime

Yönetmenin müzik seçimiyle de dikkati çeken film, dünya prömiyerini 72. cannes film festivali’nde yapmış ve ana yarışmada büyük ödül için yarışmıştı. Yönetmenin aynı zamanda başrol oyuncusu olduğu filmde Gabriel D’Almeida Freitas, Pier-Luc Funk, Samuel Gauthier, Antoine Pilon ve Anne Dorval rol alıyor. 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN