'Gönülleri tohumlayan' şaire vefa

'Gönülleri tohumlayan' şaire vefa

Türk Edebiyatı Vakfı, kültür sanat sezonunun açılışını 'Fethi Gemuhluoğlu ile 7 Yıl' etkinliğiyle yaptı. Programda, merhum yazar ve şair Gemuhluoğlu eserleriyle anıldı. Açılışta konuşan Vakıf Başkanı Serhat Kabaklı "41'inci yılda amacımız Türk edebiyatına katkı sağlayacak etkinliklere yer vermek" dedi. Dr. Alaattin Büyükkaya ise "Gemuhluoğlu'nun derdi gönülleri tohumlamaktı. Türkiye'nin geleceği için çalışmaktı" dedi.

SALİHA SULTAN/İSTANBUL

Türk Edebiyatı Vakfı'nın açılış programı Sultanahmet'teki merkezinde gerçekleşti. Açılış etkinliğinde 5 Ekim 1977 yılında vefat eden yazar ve şair Fethi Gemuhluoğlu anıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Vakıf Başkanı Serhat Kabaklı, Gemuhluoğlu'nun Türkiye'nin yetiştirdiği kıymetli bir alim olduğunu hatırlatarak "Gemuhluoğlunun vefatının sene-i devriyesinde bir başka gönül insanı olan sayın Dr. Alaattin Büyükkaya'dan 'dostluğun ilk harfi' olarak bildiğimiz merhumu farklı yönleriyle dinlemek bizler için çok kıymetli" dedi.

Kabaklı, vakfın kuruluşunun 41’inci yılı olduğu bilgisini vererek, bu yıl da geçen senelerde olduğu gibi birbirinden önemli etkinliklere ev sahipliği yapacaklarını belirtti. Türkiye'nin en uzun soluklu edebiyat mecmuası olan Türk Edebiyatı Dergisinin, 550. sayıyı geride bıraktığını kaydeden Kabaklı, Türk Edebiyatı Vakfı Çocuk Yayınlarının Ömer Seyfettin, Dede Korkut gibi Türk masalları kahramanlarını ilk kez çizgi roman olarak yayınlamaya başlamasından gurur duyduklarını sözlerine ekledi.

Etkinlikte konuşmacı olarak yer alan eski milletvekili Dr. Alaattin Büyükkaya ise, Gemuhluoğlu ile tanışmalarından vefatına hatıralarını dinleyicilerle paylaştı. Büyükkaya, Gemuhluoğlu ile tanıştığında 18 yaşında olduğunun altını çizerek şunları kaydetti: "Kimse onu bulmuyordu, o buluyor, yakalıyor, sahipleniyor ve onun da peşini bırakmıyordı. Alnı secdeli olan herkes onun dostuydu. Onun derdi, Türkiye'nin gelecekteki kadrolarını kurmaktı. O, bulduğu insanları en iyi hale getirmekle uğraşıyor, Türkiye'nin geleceği için hazırlıyordu". Gemuhluoğlunu anlatan bir kısa filmin de gösterildiği etkinliğe Fethi Gemuhluoğlu'nu seven birçok edebiyat dostu katıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN