Görünüşünüz Karakterinizi Açığa Çıkarıyor! Peki Sizin Görünüşünüz Kişiliğiniz Hakkında Neler Söylüyor?

Görünüşünüz Karakterinizi Açığa Çıkarıyor! Peki Sizin Görünüşünüz Kişiliğiniz Hakkında Neler Söylüyor?

İstesek de istemesek de hepimiz başkalarını yargılarız. Bir saniye içinde hiç tanımadığınız biri hakkında bir fikir ediniyorsunuz. Bu, süpermarketteki kasiyer, yeni meslektaşınız veya randevuya çıktığınız bir kişi için geçerlidir. Birinin ne kadar zeki ya da ne kadar güvenilir olduğuna görünüşe bakarak karar verebileceğimizi düşünüyoruz. İlk izlenimimiz tamamen kapalı, ancak aşağıdaki 7 şey gerçekten birinin kişiliği hakkında bir şeyler söylüyor.

İnsanların sadece bir fotoğrafa bakarak nasıl bir insan olduğunu söyleyebileceğini biliyor muydunuz? 2009'da yapılan bir araştırma, birisine kısa bir bakışın, o kişinin dindar, dışa dönük, detay odaklı veya uzlaşmacı olup olmadıklarına dair ne kadar kendinden emin olduklarına dair bir fikir verebileceğini söylüyor. Birinin nasıl olduğu hakkında bir fikir edinmek için gerçekten fazla bir şeye ihtiyacınız yok!

ÇEKİCİ VE YETENEKLİ Mİ?

Muhtemelen iyi görünümlü insanların daha çok fayda sağlayan niteliklere sahip olduğunu duymuşsunuzdur. Psikologlar buna “halo etkisi” diyorlar. Birisi iyi görünüyorsa, otomatik olarak onun zeki veya özverili olduğunu varsayıyoruz. Genellikle daha fazla ücret alırlar ve terfi alma şansları daha yüksektir. Hayat gerçekten adil değil.

YÜZ VE LİDERLİK

İnsanların liderlik yeteneğinizi boyunuza ve yüzünüzün uzunluğuna göre değerlendirdiğini biliyor muydunuz? Uzun yüzlü, uzun boylu insanlar daha iyi liderler olarak görülür. Bu, 2013 yılında yapılan bir araştırma ile ortaya çıktı.

YÜZ VE SALDIRGANLIK

İnsanlar yüzünüzün yapısına göre ne kadar agresif olduğunuzu görebilirler. Geniş bir çene çizgisine sahip geniş bir yüz, daha agresif bir kişiyi işaret eder. Bu mantıklı çünkü bu tür bir yüz yüksek testosteron seviyesinden kaynaklanıyor. Yüzünüze dayanarak, insanlar ne kadar güçlü olduğunuzu da değerlendirebilir. Daha arkadaş canlısı bir yüze sahip insanlar daha zayıf olarak değerlendirilir ve siz kızgın bir yüze sahip insanların daha güçlü olduğunu varsayıyorsunuz.

haberici-001.jpg

YÜZ VE SUÇLULUK

Bir araştırmaya göre, deli gibi görünen insanlar genel olarak daha çok suçlu olarak görülüyor. Yaramaz veya güvenilmez bir görünümünüz varsa, genellikle karanlık işlerle bağlantılı olursunuz. Araştırmalar, güvenilmez bir görünüme sahip kişilerin, genellikle güvenilir bir görünüme sahip olanlardan daha ağır cezalar aldığını gösteriyor.

YÜZ VE SAĞLIK

Görünüşünüzün sağlığınız hakkında bir şeyler söylediğini duymak şaşırtıcı değil. Sigara içenler içmeyenlere göre daha fazla kırışıklığa sahip olacaktır. Ve yüzünüzdeki kırışıklıkların sayısının kalbiniz hakkında bir şeyler söylediğini biliyor muydunuz? 2012'de yapılan bir araştırmaya göre, ortalama olarak daha fazla yüz kırışıklığı olan insanların kalpleri daha kötü. Birinin gözlerine bakmak bile size sağlıkları hakkında çok şey söyleyebilir. Gözlerinizdeki kırmızı lekeler diyabet belirtisi olabilir.

VÜCUT VE SAĞLIK

4000 erkekle yapılan uzun bir çalışma, belirli parmakların uzunluğunun prostat kanseri riskleriyle bağlantılı olabileceğini gösterdi. İşaret parmağı yüzük parmağı kadar uzun olan veya işaret parmağı yüzük parmağından daha uzun olan erkeklerin prostat kanserine yakalanma olasılığı %33 daha fazladır. Boy ile hastalık olasılığı arasında da bir bağlantı vardı. Daha uzun insanların kalp problemleri yaşama şansı daha azdır ve kısa boylu insanların kansere yakalanma şansı daha azdır. Bu, bazı durumlarda hastalık olasılığını azaltan, ancak diğer durumlarda şansı artıran büyüme hormonlarına atfedilebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN