Grammy’de ödül de rekor da Billie Eilish’in

Grammy’de ödül de rekor da Billie Eilish’in

Müzik dünyasının ‘Oscar’ı olarak bilinen Grammy’de sürprizler gecesi... 18 yaşındaki ABD’li şarkıcı Billie Eilish ‘En İyi Şarkı’ ve ‘En İyi Sanatçı’nın aralarında bulunduğu 5 ödül kazandı. Kaydını kardeşinin odasında yaptığı ‘When We All Fall Asleep’ ile ‘Yılın Albümü’ dalında heykelciği kucaklayan Eilish bu alanda ödül alan en genç isim oldu. ABD eski başkanı Obama’nın eşi Michelle Obama’nın anılarını kaleme aldığı ‘Becoming’in sesli kitabı da ‘En İyi Sözsel Albüm’ de Grammy’ye layık görüldü.

SEDA ÇAKIR

Müzik dünyasının en prestijli ödülü Grammy, Los Angeles’taki Staples Center’da yapılan törenle sahiplerini buldu. Sunuculuğunu bu yıl ikinci kez ABD’li şarkıcı Alicia Keys’in yaptığı tören helikopter kazasında hayatını kaybeden ABD’li ünlü basketbolcu Kobe Bryant’ı anma gecesine dönüştü. Tören, şarkıcı Alicia Keys liderliğinde duygusal ve dokunaklı bir performans ile başladı. “Burada müziğin en iyi gecesini en iyi yapan sanatçıları kutluyoruz, ama şimdi dürüst olmak gerekirse hepimiz çılgın bir üzüntü hissediyoruz” şeklinde konuşan Keys, sahneye girerken “Los Angeles, Amerika ve dünya çapında bir kahraman kaybetti.” şeklinde anonslar yapıldı. Keys, “Şu anda Kobe ve kızı Gianna … ruhlarımızda, kalplerimizde, dualardalar, bu binadalar” diye konuştu ve geceye katılanlardan “Bir dakikanızı ayırın ve onları içinizde hissedin, gücümüzü ve desteğimizi aileleriyle paylaşın” ricasında bulundu. 

20-01/27/3-1580156337.jpg
En İyi Pop Solo Performans Truth Hurts - Lizzo - En İyi ROCK ŞARKISI This Land - Gary Clark Jr.

Grammy Ödül Töreni’nin bu seneki yıldızı ise 18 yaşındaki Billie Eilish oldu. En İyi Şarkı, En İyi Albüm, En İyi Kayıt, En İyi Yeni Sanatçı, En İyi Pop Vokal Albüm olmak üzere en büyük ödüllerin beşini evine götüren Eilish, en çok sevilen şarkısı ‘Bad Guy’ ile heykelciği evine götürdü. Yılın albümü ödülünü almaktan duyduğu mutluluğu izleyicilerle paylaşan genç şakıcı; “Depresyon, intihar düşünceleri ve iklim değişikliği hakkında bir albüm çıkardık” şeklinde bir açıklamada bulundu. Eilish böylece Grammy tarihinin ödül kazanan en genç ismi oldu.  

Gecenin sürprizi ise eski ABD Başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama’dan geldi. Michelle Obama, anılarını kaleme aldığı kitabı Becoming’in sesli kitabı ile En İyi Sözsel Albüm dalında ödül aldı. Hollandalı, Türk ve İngiliz müzisyenlerden oluşan ve 1960 ile 70’li yıllardaki Anadolu Rock, saykodelik rock ve diğer halk şarkılarını yorumlayan ‘Altın Gün’ grubu, “En İyi Dünya Müziği” dalında aday gösterilmişti, ancak ödül kazanamadı. 

20-01/27/2-1580156275.jpg

En İyi Rap Performans Higher - DJ Khaled ft. Nipsey Hussle ve John Legend - En İyi MÜZİK VİDEOSU Old Town Road - Lil Nas X ft. Billie Ray Cry

TRUMP GİTSİN CARDI B GELSİN

Törenin sunucusu Alicia Keys açılış konuşmasında Başkan Donald Trump’ın azil sürecine atıfta bulundu. Trump’a ‘’Beyaz Saray’dan defol’’ çağrısında bulunan Keys’in sözleri salondan büyük alkış aldı. Keys daha sonra rapçi Cardi B’ye politikaya girme ricasında bulundu. Keys ‘’Çok fazla nefret, çok fazla yalan var. İyi insanlar bir şey yapmadığında kötü adamlar kazanır. O azledildi hadi onu Beyaz Saray’dan çıkaralım ve Cardi B’i getirelim. 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN