Grip aşısı ne zaman gelecek? Grip aşısı ne kadar etkili? Aşı ne zaman yaptırılmalı?

Grip aşısı ne zaman gelecek? Grip aşısı ne kadar etkili? Aşı ne zaman yaptırılmalı?

Grip aşısı Türkiye'de Eylül - Aralık ayları arasında yapılacak. Ekim ayına girdiğimiz bu günlerde grip aşısı yaptırmayı düşünenler etkisini araştırıyor. İşte detaylar...

Grip aşısı mevsim geçişlerinde her yıl yapılan gripten korunmaya ya da hafif geçirmeye yarayan bir aşı türüdür. Aşının her yıl yenilenme nedeni oluşan yeni virüslerin panzehirlerinin de aşıya eklenmesidir.

GRİP AŞISI NE ZAMAN YAPTIRILIR?

Sağlık Bakanlığı, grip aşısının Türkiye'de Eylül - Aralık ayları arasında yapılmasını öneriyor. Bununla birlikte grip mevsimi Nisan ayına kadar devam ettiği için Mart ayının sonuna kadar da aşı yapılabiliyor.

19-10/02/grip-asisi.jpg

KİMLER GRİP AŞISI YAPTIRMALI?

Risk grubundaki 65 yaş üstü bireyler, kanser ve steroid tedavisi görenler, akciğer ve solunum yolu hastalarının grip aşısı yaptırması uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor.

Gebeler,65 yaş ve üzerindeki kişiler, 6 ay-5 yaş arası çocuklar, HIV/AIDS veya bağışıklık sistemi baskılanmış hastalar, kronik kalp veya akciğer hastalığı olanlar, astım hastaları ve sağlık çalışanları da grip konusunda yüksek risk grubunda yer alıyor.

19-10/02/grip-asisi-4.jpg

GRİP AŞISI NE KADAR ETKİLİDİR? ETKİSİ NE ZAMAN BAŞLAR?

Grip aşısı sadece gripten korur. Aşı olduğunuz halde basit nezle türü viral infeksiyonları gerçirebilirsiniz. Bu aşının etkisiz olduğu anlamına gelmez.

Grip aşısı, grip salgınları baslamadan önce yaptırılmalıdır. Bunun için ideal dönem ekim-kasım-aralık aylarıdır.

Aşının koruyuculugu, genellikle 6-12 ay kadardır.

Aşının koruduğu grip hastalığı, 38.5 derecenin üzerinde ateş, kas ağrıları ve gene durum bozukluğu ile birlikte giden bir hastalıktır.

Grip aşısının etkisi yapıldıktan 2-3 hafta sonra ortaya çıkar. Bu nedenle grip aşısının bir grip salgınından en az 2 hafta önce yapılmış olması gerekir.

KİMLER GRİP AŞISI YAPTIRMALI?

Grip mevsimi başladı ... (Grip aşısı yaptırmak isteyenler için en uygun dönem)

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN