Grip Dalgasından Sonra Temizlemeniz Gereken 8 Şey

Grip Dalgasından Sonra Temizlemeniz Gereken 8 Şey

Aileniz yakın zamanda grip dalgası yaşadı mı? Bu hastalığı ağır mı geçirdiniz? İkinci bir dalgayı önlemek için haberimizde paylaştığımız bu eşyaları mutlaka temizleyin! İşte mutlaka temizlemeniz gereken eşyalar...

Gripten etkilenmek hiç eğlenceli değil. Çocuklu ailelerde özellikle sıkıcı olabilir. Önce bir çocuk grip oluyor, sonra diğeri ve siz farkına bile varmadan sizde grip oluyorsunuz. Tek çözüm, bunu atlatmak ve iyileşmek için zaman ayırmak, yoksa kısa sürede tekrar hastalanırsınız. Kendinizi tekrar hastalanmaktan korumak ister misiniz? O halde evinizdeki grip salgını tekrar geçtikten sonra bu sekiz şeyi temizlemelisiniz.

Yeni bir grip dalgasını önlemek istiyorsanız tüm bu maddeleri dezenfekte edin.

basliksiz-18.jpg

1. UZAKTAN KUMANDA

Gribe yakalandıktan sonra uzanmak, uyumak ve şanslıysanız biraz televizyon izlemekten biraz daha fazlasını yapabilirsiniz. Hasta olduğunuzda uzaktan kumandaya çok dokunduğunuz için, tekrar sağlıklı olduğunuzda uzaktan kumandayı dezenfekte etmek iyi bir fikirdir. Grip virüsü bu tür yüzeylerde 24 saat yaşayabilir! Siz farkına bile varmadan, aile üyelerinizden biri de enfekte olur. Uzaktan kumandayı ıslak temizleme beziyle kolayca temizleyebilirsiniz.

basliksiz-19.jpg

2. TELEFON

Tıpkı uzaktan kumanda gibi, telefonlarımıza da çok sık dokunuyoruz. Hasta olduğunuzda, dış dünyayla bağlantınızı kaybetmek istemezsiniz, bu yüzden çoğu zaman sosyal medyada gezinmeye çok zaman harcarız. Telefonunuzu her gün ıslak temizlik beziyle dezenfekte edin ve biri hastalandığında ailenizin geri kalanının da aynısını yapmasına izin verin.

shutterstock-282711416.webp

3. ÇARŞAF TAKIMLARI

Grip virüsü yumuşak yüzeylerde çok uzun süre hayatta kalamaz, ancak eşiniz hasta olduğunda veya hasta çocuğunuz yatağınızda uyuduğunda, sizin de hastalanmanızı önlemek için yatak takımını değiştirmek akıllıca olacaktır. Grip dalgası neredeyse sona erdiğinde, aynı zamanda yatak takımını değiştirme zamanıdır. Çarşafları yüksek sıcaklıkta yıkadığınızdan emin olun.

basliksiz-20.jpg

4. BATTANİYELER

Tabii ki hastayken battaniyenin altına girmek çok rahatlatıcı. Ancak, tıpkı yatağınızda olduğu gibi, gribi bir başkasına bulaştırabilirsiniz. Kumaş çekebiliyorsa, battaniyeyi mümkün olduğu kadar yüksek bir sıcaklıkta yıkamalısınız. Battaniye yünden mi yoksa başka bir kırılgan malzemeden mi yapılmış? Plastik bir torbaya koyun ve tamamen kapatın. Virüs 24 ila 48 saat içinde ölecek.

basliksiz-21.jpg

5. PELUŞ OYUNCAKLAR

Hasta çocuğunuz muhtemelen bundan hoşlanmayacaktır, ancak peluş hayvanı, çocuk tekrar iyileşmeye başladığında yıkamadan geçmek zorunda kalacaktır. Doldurulmuş hayvanlara çamaşır makinesinde güzel bir ılık banyo yapın veya virüsü öldürmek için birkaç gün kapalı plastik bir torbaya koyun.

basliksiz-22.jpg

6. DİŞ FIRÇASI

Dişlerinizi günde iki kez fırçalarsınız, bu nedenle diş fırçanız kesinlikle çok büyük bir bakteri kaynağıdır. Grip olduğunuzda, bu daha da kötüleşir. Hasta kişinin diş fırçasının diğer insanların diş fırçalarıyla aynı kapta oturmadığından emin olun ve grip dalgası tekrar biter bitmez değiştirin.

banyoda-temizligi-kolaylastiracak-7-puf-nokta.webp

7. BANYO

Tüm temizlikle uğraşırken, banyoyu da temizlediğinizden emin olun. Özellikle tuvalet, bakteri ve virüs kaynağıdır. Mendil veya diğer enfekte maddeler içeren tüm çöp kutularını boşaltın ve tuvaleti ve duşu dezenfekte edin. Muslukları ve kapı kollarını unutmayın.

mutfak-temizligi.webp

8. MUTFAK

Mutfağınızı zaten düzenli olarak temizlemelisiniz, ancak grip dalgası evinize ulaştıysa ekstra dikkatli olmalısınız. Bulaşık bezlerine ve çay havlularına karşı dikkatli olun ve bunları her gün değiştirin. Ayrıca tezgahları, kapıları ve kulpları dezenfekte edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN