Günde 800 milyon virüs yağmur gibi üzerimize yağıyor

Günde 800 milyon virüs yağmur gibi üzerimize yağıyor

Toz bulutları ve okyanus serpintisiyle atmosferde toplanan virüslerin yeryüzüne yağdığı belirlendi. Sayısı ise günlük 800 milyon. Bunun, genetik olarak benzer virüslerin farklı ülkelerde görülmesinin açıklaması olduğu kaydedildi.

Virüslerin büyük çoğunluğunun atmosferde toplandıktan sonra yeryüzüne düştüğü saptandı. Kanada, İspanya ve ABD’den bilim adamlarının yürüttüğü araştırmada, virüslerin  toz bulutları ve okyanus serpintisiyle atmosfere taşındığı, orada bir süre dolaştıktan sonra yeryüzüne yağdığı tespit edildi.      

Sonuçları ‘International Society for Microbial Ecology’ adlı dergide yayımlanan araştırmayla ilgili Kanada’daki British Columbia Üniversitesi’nden viroloji uzmanı Curtis Suttle, yaptığı açıklamada, dünyanın sınır katmanındaki her metrekare üzerinde her gün en az 800 milyon virüsün toplandığını belirterek, bunun örnek olarak Kanada’daki her bir kişi için 25 virüse tekabül ettiğini söyledi.      

Yaklaşık 20 yıl önce genetik olarak benzer virüslerin dünyanın çok farklı bölgelerinde görülmeye başlandığını ifade eden Suttle, bunun virüslerin atmosferde seyahat ettiğini gösterdiğine işaret etti. İspanya’daki Granada Üniversitesi’nden çevre bilimci Isabel Reche, virüslerin atmosferde dolaştıktan sonra yağmur ve toz taşınımıyla yeryüzüne düştüğünü ifade etti.     

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN