Güneş enerjisiyle dünya turu

Güneş enerjisiyle dünya turu

Fransa’da teknoloji mühendisliği yapan 48 yaşındaki Jean Claude, güneş enerjili bisikletiyle çıktığı dünya turunun Türkiye durağında Sultanahmet Camii’nde mola verdi.

Claude, kendi tasarladığı bisikletin tavan kısmına yerleştirdiği panellerle güneşten aldığı ışınları enerjiye dönüştürüyor. Aküde biriken enerji sayesinde ise bisiklet yol alıyor.

18-08/22/aw474252_02.jpg

'GELECEĞİN ARAÇLARI GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞACAK'

Bisikletin tamamen kendi ürettiği güneş enerjisiyle çalıştığını belirten Claude, amacının güneş enerjisi ile çok uzun mesafe yapılabileceğini göstermek olduğunu kaydetti. Fransa’da teknoloji mühendisi olduğunu söyleyen Claude, "İstanbul’a ilk defa geldim dünya turumda beni en heyecanlandıran yer burası oldu. Sultanahmet Camii’ni özellikle çok merak ediyordum. Buradan sonraki durağım Gürcistan olacak, ardından Azerbaycan, Kazakistan ve Özbekistan üzerinden Çin’e kadar gideceğim. Toplamda 15 bin kilometre civarı yol yapacağım. Geleceğin araçları güneş enerjisi ile çalışacak. Böylelikle temiz enerji ile uzun yollar yapılacağını göstermeyi hedefliyorum" diye konuştu.

İSTANBUL/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN