Günün en eğlenceli zeka testi! Resimdeki hatayı 10 saniyede bulabilir misin? Kutup ayısı ve penguenlere dikkat

Günün en eğlenceli zeka testi! Resimdeki hatayı 10 saniyede bulabilir misin? Kutup ayısı ve penguenlere dikkat

Bu kez karşınıza aynı zamanda genel kültür seviyesini ölçen bir IQ testiyle karşınızdayız. Bu testteki resimde çok ciddi bir mantık hatası var. Bakalım 10 saniyede bu mantık hatasını çözebilecek misiniz?

Zeka Resimli Bulmaca: Bu eğlenceli testte, Kutup Ayısı Penguenleri Resminde gizlenen hatayı bulmaya çalışın. 10 saniyede hatayı bulabilir misin?

Eğlenceli testler ve bulmacalar çözmekten hoşlanıyorsanız, bu zeka oyunu tam size göre! Zeka oyunları analitik yönünüzü kullanmanıza ve beyninizin farklı şekilde çalışmasını sağlar. Bu tür beyin testleri, basit bir bulmacaya eğlenceli bir görev ekleyerek onu daha ilginç hale getirir. Bir çözüme ulaşmak için alışılmışın dışında düşünmeniz ve sorunu biraz farklı analiz etmeniz gerekir. Bu yüzden, Kutup Ayısı ve Penguenler Resminde gizlenen hatayı tespit etmeniz gereken ilginç bir zeka oyunu hazırladık.

1-002.jpg

KUTUP AYISI VE PENGUENLER RESMİNDEKİ HATAYI 9 SANİYEDE BULABİLİR MİSİNİZ?

Yukarıdaki resimde, bir Kutup Ayısı ve bazı Penguenlerin suda yüzen buzun üzerinde durduğu resimde gizlenen hatayı bulmalısınız. Hem Penguenler hem de Kutup Ayıları denize yakın yaşar. Ama resimdeki hatayı tespit edebildiniz mi? Cevap oldukça basit ama zor olduğu için soruyu cevaplamadan önce resme dikkatlice bakmanız gerekiyor. Bir uyarı olarak, bu zeka oyununun cevapları sorunun hemen altında verilmiştir, bu yüzden çok fazla kaydırıp hile yapmadığınızdan emin olun!

İpucu: Hata, Kutup Ayısı ve Penguenlerin Yaşam Alanı Arasında bir yerde gizlidir.

KUTUP AYISI VE PENGUENLERİN YAŞAM ALANI

Bu beyin bulmacasında, Kutup Ayısı ve Penguenlerin denizde buzun üzerinde yüzdüğü Resimdeki hatayı belirlemeniz gerekiyor. Şimdi önce Kutup Ayısı ve Penguenin doğal yaşam alanlarının nerede olduğunu anlayalım.

Kutup Ayısı Yaşam Alanı: Kutup ayılarının tercih ettiği yaşam alanı, yılın büyük bir bölümünde Arktik denizlerini kaplayan buzun üzerindedir. Kuzey Kutbu yakınlarında yaşıyorlar.

Penguen Habitatı: Penguen habitatları okyanusları ve kıyıları içerir. Genellikle adalarda ve birkaç kara yırtıcısının bulunduğu uzak kıta bölgelerinde yaşarlar. Güney Kutbu yakınlarında yaşıyorlar.

İlk başta, sandığınızdan daha ince bir ayrıntı olduğu için hatayı hemen fark edemezsiniz. Ancak birkaç dakika sonra resimdeki hatayı tespit edebilirsiniz.

2.jpg

OPTİK İLLÜZYON CEVABI

Yani resimdeki hata, Kutup Ayıları Kuzey Kutbu'nda ve Penguenler Güney Kutbu'nda yaşadığı için Kutup Ayıları ve Penguenler bir arada bulunamaz. Hem Penguenler hem de Kutup Ayıları benzer tür habitatlarda yaşayabilseler de, onları vahşi doğada asla birlikte yaşarken bulamazsınız.

Bunun nedeni, kutup ayılarının Kuzey Yarımküre'nin Kuzey Kutup Dairesi bölgesinde bulunmasıdır. Penguenler, Galapagos Adaları'ndan Antarktika kıyılarına kadar uzanan tam zıt yarımkürede bulunur. Her ikisi de ekvator çevresindeki ılık sularla ayrılır. Yani, bir hayvanat bahçesi ortamı dışında, bir buz kütlesini paylaşan penguenler ve kutup ayıları asla bulamazsınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN