Sadece 13 saniyeniz var! Güvercinlerin arasındaki kediyi sadece en zekiler bulabiliyor

Sadece 13 saniyeniz var! Güvercinlerin arasındaki kediyi sadece en zekiler bulabiliyor

İnsan zihninin zaaflarından yararlanılarak hazırlanan optik illüzyonlar son günlerde oldukça popüler hale geldi. Bu kez karşınıza güvercin illüzyonu ile çıkıyoruz. Resimde yer alan güvercinlerin arasına kamufle olmuş bir kedi bulunmakta. Kediyi bulmak için sadece 13 saniyeniz var. Bu süre zarfında kediyi bulanların IQ seviyeleri uzmanlara göre 140 üzerinde çıkıyor...

Bu optik yanılsama resminde, bir kedi göz göre göre güvercinlerin arasında saklanıyor. Kediyi 13 saniyeden kısa sürede fark ederseniz, insanların %5'inden birisiniz demektir. Şimdi bu optik illüzyon mücadelesini deneyerek dikkat becerilerinizi ortaya çıkarın.

Beyninizi kandıran ve bir şeyleri gözlemleme yeteneğinizi teste tabi tutan görüntüler, optik illüzyonlar olarak bilinir. Bilişsel, fizyolojik ve gerçek görsel illüzyonlar, optik illüzyonların üç kategorisidir.

Günümüzde genel halk arasındaki dikkat aralıklarındaki büyük farka rağmen, optik yanılsamaların insanların dikkatini çekmede, meraklarını sürdürmede ve daha fazlası için geri gelmelerini sağlamada başarılı olduğu kanıtlanmıştır.

Netizenler ayrıca zaman geçirmenin ve entelektüel hünerlerini arkadaşlarına ve akranlarına göstermenin büyüleyici bir yolu olarak yeni optik illüzyon problemlerini çözmekten keyif alıyor. Araştırmalar, optik illüzyonların konsantrasyon ve gözlem becerilerinizi geliştirdiğini gösteriyor.

Gözlem becerilerinizin ne kadar iyi olduğunu öğrenmek ister misiniz? O zaman bu optik yanılsama testini şimdi deneyin.

1-011.jpg

KEDİYİ 13 SANİYEDEN KISA SÜREDE BULUN

Paylaşılan bu resimde, farklı renklerde bir güvercin sürüsü görebilirsiniz. Güvercinler arasında aldatıcı küçük bir kedi gizlidir. Sizin için zorluk, bu optik illüzyon testini başarıyla tamamlamak için gizli kediyi 13 saniyeden daha kısa sürede bulmaktır.

Bunlar gibi optik illüzyon meydan okumaları, zekanızın yanı sıra gözlem becerilerinizi de test etmenin iyi bir yoludur. Zekanızı test etmenin iyi bir yolu olarak görülse de, bunu yapmanın tek yolu bu değildir.

Gerçek IQ seviyelerinizin ne olduğunu gerçekten anlamanız gerekiyorsa, profesyonelce oluşturulmuş IQ testleri, IQ'nuzu belirlemenin ideal yoludur.

KEDİ NEREDE SAKLANIYOR?

Resme dikkatlice bakarsanız, gri, koyu gri, kırık beyaz, krem ​​ve beyaz gibi farklı renk varyasyonları ile çok farklı renkli güvercinler olduğunu görebilirsiniz. Bu, gözlem becerilerinizin iyi bir testidir ve iyi gözlem becerilerine sahip kişiler, kediyi 13 saniyeden daha kısa sürede bulabileceklerdir. Kediyi buldun mu?

OPTİK İLLÜZYON CEVABI

Acele et, zamanın bitiyor. Bir ipucuna mı ihtiyacınız var? Kedi görüntünün sol tarafında değil. Şimdi kediyi görüyor musun? Son birkaç saniye kaldı.

Kaçınız gizli kediyi fark edebildiniz? Zaman bitti. Kediyi fark edenler, meydan okumayı süre sınırı içinde tamamlayan kişilerin %5'i arasındadır.
Kedinin nerede olduğunu merak mı ediyorsunuz? Çözüm için aşağı kaydırın.

Kedi görüntünün sağ alt köşesinde görülebilir. Kolay tanımlama için kırmızı bir daire ile işaretlenmiştir.

2-003.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN