Güzellik Rutininizde Limonun Gerekli Olmasının 5 Nedenini Öğrenince Limona Sarılacaksınız

Güzellik Rutininizde Limonun Gerekli Olmasının 5 Nedenini Öğrenince Limona Sarılacaksınız

Doğal olarak mutfakta limon kullanıyorsunuz ama limonu bu güzellik hileleri için de kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte haberimizdeki limonun güzelliğe karşı etkilerini öğrenince çok şaşıracaksınız...

Limonlar vitamin ve minerallerle dolu oldukları için sağlığa birçok faydası vardır. Bunları zaten bir bardak suyunuzu tazelemek için kullanıyor olabilirsiniz veya belki de en sevdiğiniz yemekleri pişirirken limon kullanıyorsunuzdur. Ancak limonlar bir güzellik ürünü olarak da kullanılabilir. Bir limon cildinizden saçınıza mucizeler yaratabilir. Bu ipuçlarıyla her gün bir limon kullanmak isteyeceksiniz.

limon-cilde-faydalari.jpg

1. YÜZÜNÜZDEKİ İZLERİ SİLİN

Bir limon, yüzünüzdeki izleri daha az görünür hale getirmeye yardımcı olabilir. İhtiyacın olan tek şey bir limon ve bir pamuk ped. Pamuğa biraz limon suyu koyun ve yara izini birkaç kez silin. Limon suyunu yaranın üzerinde bir süre bekletin ve ardından yüzünüzü soğuk suyla durulayın. Uzmanlara göre bu sadece yara izlerinin azalmasına ve solmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda cildin iyileşme sürecine de yardımcı olabilir.

basliksiz-11.jpg

2. SAÇINIZI HAFİFLETİN

Saçınızdaki problemler için kuaföre gitmenize gerek yok. Bunu kendiniz limonla yapabilirsiniz! Saçınızın bazı tutamlarını limon suyuna bulayın ve bir saat kadar güneşlenmeye gidin. Limon suyu saçınızın daha hafif olmasına neden olur. Tüm limon suyunu yıkamak için bu saatten sonra güneşte duş aldığınızdan emin olun.

1200x627-1550749193323.jpg

3. ARTIK KEPEK YOK

Kepek veya sadece kuru bir saç deriniz olduğunda limon kurtarıcınız olabilir. Limon suyu, su, zeytinyağı ve zencefil karışımı yapın. Bu harika kokulu karışımı saç derinize sürün ve saç deriniz kuruyana kadar cildinizin karışımı emmesine izin verin. Ardından, saçınızı biraz şampuanla yıkarsanız, kepek tamamen gitmediyse muhtemelen çok daha az olur.

citroen.jpg

4. KURUYAN AYAKLARINIZA VE DUDAKLARINIZA LİMON

Ayaklarınızdaki o kuru noktaları fark ettiniz mi? Kendinize bir limon suyu ayak peelingi yapın! Biraz limon suyunu deniz tuzu ile karıştırın ve ayaklarınızı bununla ovun. Deniz tuzunun cildiniz için çok sert olduğunu düşünüyorsanız, bunun yerine her zaman biraz koyu kahverengi şeker kullanabilirsiniz. Ovma, koyu kahverengi şekerle biraz daha yumuşak hale gelir. Bu şekerli limonlu ovma sadece ayaklar için değil, dudaklarınızda da harika.

basliksiz-12.jpg

5. DOĞAL TIRNAK SERTLEŞTİRİCİSİ

Limon suyu da tırnaklarınız için harika olabilir. Zeytinyağı ve limon suyu karışımı yapın. Parmaklarınızı birkaç gün boyunca günde on beş dakika bu karışımda bekletin. Tırnaklarınız bu tedaviden sertleşecektir. Ayrıca daha doğal bir renk aldıklarını göreceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN