Hadi sinemaya Stallone yine kaçıyor

Hadi sinemaya Stallone yine kaçıyor

Hollywood’un ihtiyar terminatörü yine işbaşında... Sylvester Stallone’un başrol oynadığı ‘Kaçış Planı’, serinin üçüncü filmiyle türün meraklılarına aksiyon dolu 1.5 saat vaat ediyor. John Herzfeld’in yönettiği yapımda Stallone, güvenlik uzmanı Ray Breslin karakterini canlandırıyor. 73 yaşındaki usta aktöre Dave Bautista, 50 Cent, Jin Zhang, Lydia Hull gibi isimler eşlik ediyor.

İkisi yerli, toplam 10 filmin gösterime girdiği yeni haftanın öne çıkan yapımı Sylvester Stallone’un başrolünde yer aldığı ‘Kaçış Planı’. Serinin üçüncü filminde ‘Şimdi İntikam Zamanı’ sloganıyla yola çıkılıyor. Güvenlik uzmanı Ray Breslin karakterini canlandıran 73 yaşındaki Stallone’a, Dave Bautista, 50 Cent, Jin Zhang, Lydia Hull gibi isimler eşlik ediyor. Yönetmenliğini John Herzfeld’in üstlendiği film; düşmanlarıyla yüzleşmek ve zaman dolmadan rehineleri kurtarmak için ölümcül bir kurtarma görevine girişen Breslin ve ekibinin zorlu mücadelesini konu alıyor. Güvenlik uzmanı Ray Breslin, Hong Kong’un en zengin iş adamının kaçırılan kızını kurtarmak üzere görevlendirilir. Ancak Ray’in kız arkadaşı da aynı kişiler tarafından kaçırılınca işler tamamen değişir. Tüm bunların arkasında, Ray’in eski iş ortağının oğlu vardır.   

ABD, İngiltere ve Macaristan ortak yapımı ‘Colette’; Nobel Ödülü’ne aday gösterilen ünlü Fransız yazar Sidonie-Gabrielle Colette’in 20’nci yüzyılın başlarında geçen gerçek hayat hikayesini odağına alıyor. Taşralı bir genç kız olan Gabrielle, Parisli yazar Henry Gauthier Villars ile evlenince, sanatın kalbinin attığı Paris’e taşınır. Kocası başarısız bir yazardır ve Gabrielle’in yeteneklerini fark eder. Villars, kariyerinin ve mali durumlarının kurtarıcısı olarak karısını görünce, kendi isminde yayımlanacak bir romanın gizli yazarı olarak Gabrielle’i kullanır. Keira Knightley’nin başrolde yer aldığı filmin yönetmenliğini Wash Westmoreland yaptı. 

Jim Jarmusch’un klasik filmlerinden ‘Ölü Adam’; vahşi batıya doğru bir yolculuğa çıkan William Blake’in, Hiç Kimse adındaki Kızılderili ile tanıştıktan sonra yaşadıklarını anlatıyor. Hiç Kimse, onun aynı isimdeki ünlü şair William Blake olduğuna inanır. Yolculuğun sonunda William, yepyeni bir adam olur; hem duygusal, hem de fiziksel anlamda. Yaşadığı hayatın şartları, onu doğasına aykırı bir şekilde acımasız hale getirmiştir. Filmin başrollerinde Johnny Depp, Gary Farmer ve Crispin Glover var. 

19-07/11/1-1562877129.png

Barty Layton yönetmenliğindeki ‘Amerikan Soygunu’, sanat tarihindeki en büyük hırsızlıklardan birini konu edinen gerçek bir hikayeden sinemaya uyarlandı. Senaryosu da Bart Layton’a ait olan filmin başrollerinde Evan Peters, Blake Jenner, Barry Keoghan, Jared Abrahamson, Eddie King, Karen Wheeling Reynolds ve James Rackley gibi isimler rol aldı. Sıradan yaşamlar süren dört üniversiteli genç, hayatlarına heyecan katmak ve ‘Amerikan Rüyası’na ulaşmak için bir soygun planı yaparlar. Kütüphanede özel bir şekilde korunan 12 milyon dolar değerindeki koleksiyon kitaplarının peşine düşen dört üniversiteli genç, sonunta yarattıkları fantezide kaybolacaklardır  

İngiliz aktris ve model Kaya Scodelario’nun başrolünde yer aldığı ‘Ölümcül Sular’; Florida’yı vuran kasırga sonucu yaşanan selde babasını kurtarmaya çalışırken hayatta kalma savaşı veren genç bir kadının hikayesini anlatıyor. Filmin yönetmeni Alexandre Aja. 

19-07/11/2.png

Daniel Auteuil’in yönettiği ve Gerard Depardieu, Adriana Ugarte, Sandrine Kiberlain ile Daniel Auteuil’in oynadığı ‘Arkadaşımın Aşkı’ ise yıllar sonra karşılaştığı arkadaşını akşam yemeğine davet eden bir adamın, arkadaşının yemeğe birlikte gelen sevgilisinden hoşlanması sonrasında gelişen olayları konu ediniyor. 50’li yaşlarındaki Daniel, uzun süredir görmediği arkadaşı Patrick’le sokakta karşılaşır. Arkadaşını görmekten duyduğu memnuniyetle onu aynı akşam evine yemeğe davet eder. Patrick geldiğinde, yanında 30 yaşında oldukça alımlı genç bir kadın olan yeni kız arkadaşını getirir. Daniel, eşinin yanında, Patrick’in yeni sevgilisi hakkında hayaller kurmaya başlar.  

Rec Revan’ın yönettiği; Aysel Yusubova, Parviz Ismayilov, Mubariz Samadov ve Rahim Gojayev’in oynadığı Azeri yapımı ‘Kıyamet Deneyi’, silahlı bir grup tarafından zapt edilerek ölümcül bir deneyin parçası haline getirilen insanların bu durumdan kurtuluş mücadelesini anlatıyor. 

  1. Hakan Kurşun’un yönetmen koltuğunda oturduğu ‘Yuvaya Dönüş’ ise günümüzde Yumi’nin öyküsünden 1985 yılında aşk yaşayan iki gencin hikayelerine kadar uzanan iç içe geçmiş olaylar etrafında dönüyor. İlker Tunçay’ın yönettiği; Duran Gebeş, Gülçin Yıldız, Bora Altınışık, Sude Akarsu ve Kenan Balık’ın oynadığı ‘Cin Deresi: Müsfer’ yerli korku filmi meraklılarının ilgisini çekmeye aday.

Haftanın animasyon filmi ise ‘Astronot Willy: Macera Gezegeni’. Filmin yönetmenliğini Eric Tosti yaptı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN