Hafızanızı güçlendirmek için bu yöntemleri mutlaka deneyin! İşte hafızanızı geliştirmenin en iyi 5 yolu

Hafızanızı güçlendirmek için bu yöntemleri mutlaka deneyin! İşte hafızanızı geliştirmenin en iyi 5 yolu

Hafıza karmaşık bir şeydir. Hafızayı yaratma, pekiştirme ve hatırlamada çeşitli beyin aktivitelerinin bir kombinasyonudur. Aşağıda, hafıza tutmanızı iyileştirmenin 5 yolu bulunmaktadır. Öğrenmek için hızlıca göz atabilirsiniz.

Yaşlandıkça, bir miktar hafıza kaybı olması zorunludur. Bu doğal. Ancak hafızanızın daha uzun süre en üst seviyede çalışmasını sağlamak için atabileceğiniz birkaç adım var. Bu adımların bilimsel desteği vardır ve araştırmalar bunların etkili olduğunu kanıtlamıştır.

Hafızanızı nasıl geliştireceğinizi ve onu yaşlılığa kadar nasıl koruyacağınızı bilmek ister misiniz? O zaman okumaya devam edin.

MEDİTASYON YÖNTEMİ

Meditasyon, hafızanızı geliştirmenin bir yoludur. Çalışan belleğiniz, anında kullanım için geçici olarak taze verileri tutan beyninizin bir parçasıdır. Kullanımdan sonra bu veriler atılabilir veya daha sonra kullanılmak üzere uzun süreli bellekte saklanabilir.

Çalışma belleğimiz, günlük olarak kullanıldığı ve bir seferde 7 öğeye kadar tutabildiği için beyin fonksiyonlarının en çok kullanılan bölümlerinden biridir. Boş bırakılırsa, bu kapasite düşmeye başlayabilir.

Çalışan hafızanızı daha fazla çalıştırmak ve güçlendirmek istiyorsanız, sık sık meditasyon yapmanız gerekir. Çalışma belleği diğer yöntemlerle sekiz haftada geliştirilebilirken, meditasyonla iki haftada yapılabilir. Meditasyon, etkili bir şekilde konsantre olmamıza yardımcı olur ve böylece çalışma belleğini yükseltir.

1-003.jpg

KAHVE TÜKETMEK

Kahvenin hafızamızı pekiştirdiği söylenir. Bazı insanlar, yeni bir fikir öğrenmeye çalışmadan önce kafein almanın daha iyi kavramanıza yardımcı olduğunu tartışıyor. Bununla birlikte, bazı araştırmalar kafein ve hafıza arasında sıfır ilişki bulsa da, en son araştırmalar, yeni bir şey öğrendikten sonra kafein almanın hafızayı daha güçlü hale getirmeye yardımcı olabileceği ve kişinin o belirli hafızayı bütün bir gün boyunca hatırlayabildiği konusunda hemfikir!

Araştırmacılar bu araştırmayı gerçekleştirmek için bir 'kalıp ayırma' deneyi kullanmışlar ve kafeinin öğrendikten sonra gerçekten etkili olduğunu ve hafızayı pekiştirdiğini ve daha önce daha az yararlı olduğunu bulmuşlardır.

EGZERSİZ

Egzersiz, daha iyi hatırlama yeteneğinizi geliştirebilir.

Bilim adamları, egzersizin hem fareler hem de insan beyni üzerindeki etkilerini incelediler ve hatıraları hatırlama yeteneğine yardımcı olduğunu buldular. Yaşlandıkça, uzamsal hafızanızın özellikle sağlam olmasını istiyorsanız, düzenli egzersiz yapın.

Araştırmalara göre, tempolu bir yürüyüş yapmak beyni tetikleyebilir ve bilişsel yetenekleri geliştirmeye yardımcı olabilir.

2-003.jpg

SAKIZ ÇİĞNEYİN

Yeni şeyler öğrenmekle meşgulken, anıları pekiştirmek istiyorsanız sakız çiğnemek en iyi seçeneklerinizden biri olabilir. Bunun kesin bir bilimsel dayanağı olmamasına rağmen, yakın tarihli bir araştırma, belirli bir ders boyunca sakız çiğneyen kişilerin daha doğru hafıza hatırlamaları yaptığını ileri sürdü.

Bir parça sakız çiğnerken beynin hafıza ile ilişkili bir parçası olan hipokampus çok fazla aktivite yaşar ve bunun maddeyi çiğnemenin hatırlamaları etkilemesinin bir nedeni olduğuna inanılır.

DAHA FAZLA ÇİLEK YİYİN

Hiç bilmiyorsan, şimdi biliyorsun. Yapılan araştırmalara göre, çileklerin hafıza hatırlamalarını iyileştirdiği bulundu. Ancak bu etki sadece kısa vadeli değil, daha uzun sürer.

Yaban mersini ve çileğin hafıza düşüş oranını azaltarak hafıza üzerinde olumlu etkileri olduğuna inanılıyor (çileğin hafıza üzerindeki etkileri konusunda hala tartışmalar olsa da yaban mersini beynin çalışma sürecine faydalı flavonoidler içeriyor).

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN