Hafta sonu ne yapsak?

Hafta sonu ne yapsak?

Hafta sonu ne yapsak? ‘Unutmak kolay demiştin unutursun demiştin’

KARAR KÜLTÜR SANAT

7’den 70’e herkesin sevgisini kazanan Barış Manço, aramızdan ayrılışının 21. yılında Kadıköy’de anılacak. Anadolu rock müziğinin efsane ismi için Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği programda Barış Manço’nun önderliğinde 1972 yılında kurulan Kurtalan Ekspres müzik grubu sahne alacak. “Barış Manço’yu Sevgiyle Anıyoruz” anma programı 1 Şubat Cumartesi (yarın) saat 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

ÇOCUKLAR İÇİN HEYKEL DENEYİMİ ARTER’DE

1 Şubat Cumartesi günü 11:30’da Arter Atölye’de gerçekleştirilecek ‘Hikâyeden Heykele’ başlıklı atölye çalışması, 4–6 yaş katılımcılara yönelik bütün çocuklara açık. Atölye çalışmasında çocuklar önce sergileri gezecek, ardından bu sergilerde dikkatlerini çeken konuları hikayeleştirip bu eserlerin kendilerinde uyandırdığı duyguları heykellere dönüştürecekler. Boyalar, tüyler, şöniller, parlak kâğıtlar ve çeşitli malzemelerle hayata geçirilecek heykellerin üretiminde eşlikçileri, çocuklara asistanlık edecek. Atölyenin biletleri Arter’den temin edilebilir.

KIRKLAR MECLİSİ’NDE EDEBİYAT SOHBETİ

Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi’nin düzenlediği Kırklar Meclisi’nde yarın şair Ali Ayçil konuk olacak. Hikâyeci ve eleştirmen Necip Tosun’un yöneteceği ‘Edebiyat ve Hayat’ başlıklı söyleşi saat 15.00’da TYB Mehmet Akif Divanı Salonu’nda başlayacak. Tosun ve Ayçil söyleşide yazı, hayat, yazarlık tecrübesi, bir dergi yönetmek, şiir, bir kütüphane kurmak konularında sohbet edecek. 

20-01/31/2.jpg

MİNİKLERE ‘BENİM GÜZEL PABUÇLARIM’

Papuçları kovulduğu sirkte kalan ve onları geri almak için mücadele eden sevimli bir palyaçoyu anlatan ‘Benim Güzel Pabuçlarım’ oyunu İBB Şehir Tiyatrolarınca bu hafta sonu sahneleniyor.  Dersu Yavuz Altun’un yazıp yönettiği bu keyifli oyunda Ayşe Günyüz, Çağrı Büyüksayar, Oğuzhan Oğuz, Gülsüm Alkan, Samet Silme, Sefa Turan rol alıyor. Haftasonunda çocuklarıyla kaliteli vakit geçirmek isteyenler anne-babalar onları pazar günü saat  12.00’da Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’ndeki bu oyuna götürebilir. 

FERİT ODMAN’DAN DAVUL ŞOV

Türkiye’de caz davulunun öncülerinden Ferit Odman, Zorlu PSM touché’nin büyüleyici atmosferinde unutulmaz bir konsere imza atacak. Downbeat dergisinden dört yıldızla taçlandırılmış olan Autumn In New York ve Nommo albümlerindeki quintet aranjmanlarına yer vereceği konserde davulcuya Tolga Bilgin, Engin Recepoğulları, Ercüment Orkut, Volkan Hürsever gibi birbirinden değerli müzisyenler eşlik edecek. Cumartesi saat 21.30’daki konser için 0212 924 01 28 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

20-01/31/3.jpg

GÜLAY HEM ZORLU’DA HEM TRT MÜZİK’TE

Türk müziğinin sevilen sesi Gülay, 2 Şubat’ta ‘Hoş Sada’ konseri ile Turkcell Platinum Sahnesi’nde. TRT Müzik – Zorlu PSM iş birliği ile TSM ve THM sanatçılarının ağırlanacağı ‘Hoş Sada’ programında Türk Sanat Müziği veya Türk Halk Müziği’nin sevilen isimleri göz alıcı bir orkestra eşliğinde seyircisi ile buluşacak. Türk Müziği’nin en nadide eserlerine ev sahipliği yapacak ‘Hoş Sada’, TRT Müzik ekranlarından da yayınlanacak.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN