Hafta sonu ne yapsak? Jazz’ın gençlik aşısı Makaya İstanbul’da

Hafta sonu ne yapsak? Jazz’ın gençlik aşısı Makaya İstanbul’da

"Hafta sonu ne yapsak?" diyenler için: Jazz’ın gençlik aşısı Makaya İstanbul’da.

ANKARA’DA ‘SÜPER İYİ GÜNLER’ 

Mark Haddon’un 15 farklı dilde, 32 ayrı ülkede yayınlanan kült romanı “Süper İyi Günler’’ oyununu Nedim Saban yönetmenliğinde  izleyiciyle buluşuyor. Otizmli bir bireyin iç dünyasını benzersiz bir zenginlikte anlatan ödüllü oyunda, Emir Özden, Ayça Erturan, Korel Cezayirli, Didem İnselel başrolleri paylaşıyor. Müzikler ise gençlerin beğeniyle takip ettiği Son Feci Bisiklet grubuna ait. Üç boyutlu sahenelenen ve teknoloji hünerleri kullanılan oyun yarın (cumartesi) saat 20.30’da Ankara Devlet tiyatrosu Şinasi Sahnesi’nde, biletleri Biletix’te. 

ÖLDÜRMEYECEKSİN FİLMİ 

Akbank Sanat’ın Romen Kültür Merkezi’nin katkılarıyla düzenlediği güncel Romanya Sineması’ndan beş seçkin filmi gösterdiği etkinliklerde bu cumartesi (yarın) Gabi Virginia Sarga ve Catalin Rotaru’nun yönettiği ‘Öldürmeyeceksin’ filmi saat 15.00’da Akbank Sanat’ta gösterilecek. Film, Bükreş’te bir hastanede görev yapan genç ve idealist bir cerrahın hastasının ölümünün ardından öğrendiği gerçekleri konu ediniyor. 

AYVAZOĞLU’NDAN BABIALİ 

Yazarımız Beşir Ayvazoğlu, Çoskun Yılmaz’ın yöneteceği “Kültürümüzde Bâbıâli Bâbıâli’de Kültür” sohbetinde Yahya Kemal’den Necip Fazıl’a renkli şahsiyetleri, gazeteleri, yayınevleri ve dergileriyle Bâbıâli kültürünü anlatacak. Etkinlik yarın (cumartesi) saat 15.00’da Alay Köşkü’nde gerçekleşecek.   

DANS EDEN HEYKELLER 

Borusan Contemporary tarafından düzenlenen Çocuk Atölyeleri bu pazar saa10:30-12:30 arasında çocukları “Dans Eden Heykeller” etkinliğinde ağırlayacak. 30 dakika süren rehberli, anlatımlı kısa müze turundan sonra farklı yaş gurupları için zorluk dereceleri ayarlanmış çalışmaya geçilecek. Koleksiyonda yer alan heykel çalışmalarından yola çıkılarak telekomünikasyon telleri, pipo temizleyicileri ve farklı üç boyutlu materyallerin kullanıldığı etkinlikte çocuklar mekanik, form inşa gibi becerilerin geliştirildiği, bol kesmeli, bükmeli eğlenceli bir soyut heykel oluşturacaklar. Atölyenin biletleri Biletix’te… 

19-11/14/2.jpg

CAZ ONUNLA ‘CANLANDI’ 

Rolling Stone grubunun müzik editörü Hank Shteamer’in ‘Caz onun sayesinde tekrar dans müziği oldu’ dediği genç caz davulcusu ve besteci Makaya McCraven bugün ve yarın akşam Salon İKSV’de sahne alacak. Sanatçının ‘Universal Beings-Evrensel Varlıklar’ albümü 2018’in ‘En İyi Caz’ albümleri arasında yer almıştı. Bestelerinde caz ve elektronik müziğin sınırlarını zorlayan genç cazcının konser biletleri Biletix’te… 

FUAT SEZGİN PULLARI KOCAELİ’NDE

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencileri ‘2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı’ nedeniyle anlamlı bir sergiye imza atıyor. ‘Fuat Sezgin Anma Pulları Serisi’ tasarım sergisi Kocaeli’ndeki SEKA Kâğıt Müzesi Süreli Sergi Salonu’nda ziyaretçilere sunuldu. Sergide 21 öğrenci tarafından 22 adet Fuat Sezgin temasıyla yapılan illüstrasyonlardan dijital ortama aktarılan pullarını görebilirsiniz.

HAREKETLİ TİYATRO

23. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında tarihi Kuzguncuk İskelesi’nde üç oyuncu eşliğinde dolaşarak, Kral Lear’dan ilhamla yaratılan bir dizi ana tanıklık etmek ister misiniz? Metni ve sesi atmosferin parçası kılan Kadar; seyirciyi mekânla yeni bir ilişki içine girmeye ve performansın izlerini sürmeye çağırıyor. Oyun, cumartesi pazar iskeledeki Türkiye Tasarım Vakfı’nda 18.30-20.30 ve 22.30 saatlerinde sahnelenecek.

 

 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN