Hale Soygazi'nin DNA testi sonucu belli oldu! Murat Şar'ın annesi mi?

Hale Soygazi'nin DNA testi sonucu belli oldu! Murat Şar'ın annesi mi?

Hale Soygazi bir TV programında çocuğu olduğunu iddia eden Murat Şar'a dava açmış ve DNA testi yapılmıştı. DNA testinin sonuçları belli oldu. Buna göre Murat Şar'ın Hale Soygazi'nin çocuğu olmadığı anlaşıldı. Peki Hale Soygazi kimdir? Nereli ve kaç yaşındadır? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Murat Şar katıldığı bir televizyon programında Hale Soygazi'nin çocuğu olduğunu iddia etmiş, bunun üzerine Soygazi kanala, sunuculara ve Murat Şar'a 1 liralık tazminat davası açmıştı. Mahkeme Hale Soygazi ve davalı Murat Şar'ı Adli Tıp Kurumu'na sevk ederek DNA testi yapılmasına karar vermişti. Mahkemenin talebi üzerine Hale Soygazi ile Murat Şar Adli Tıp Kurumu'na giderek DNA eşleşmesi yaptırmıştı.

19-07/21/murat-sar-3.jpg

HALE SOYGAZİ'NİN DNA TESTİ SONUCU BELLİ OLDU

Hale Soygazi'nin Murat Şar'ın biyolojik annesi olup olmadığını kanıtlayan DNA testi sonucu belli oldu. 

Yapılan DNA incelemesi sonucu Adli Tıp Kurumu'nun raporu iki hafta önce mahkemeye ulaştı. Adli Tıp Kurumu'nun raporunda, "Murat Şar'a ait DNA profili ile annesi olduğu iddia edilen Hale Soygazi adlı şahsa ait DNA profilinin karşılaştırılması yapıldı. Elde edilen sonuçlara göre anne olduğu iddia edilen Hale Soygazi'nin biyolojik anneliği reddedilmiştir" ifadelerine yer verildi.

19-07/21/hale-soygazi-42.jpg

HALE SOYGAZİ KİMDİR? NERELİ VE KAÇ YAŞINDADIR?

68 yaşındaki Hale Soygazi, 6 Mayıs 1950'de İstanbul’da doğdu. Erenköy Kız Lisesi’nden mezun olan Hale Soygazi, üniversite eğitimini Fransız Filolojisi bölümünde başladı ancak eğitimini yarıda bırakıp İsviçre’ye gitti. İsviçre’de mankenlik kursu gören Hale Soygazi, Türkiye’ye dönüp manken ve fotomodel olarak çalıştı.

1972 yılında Saklambaç Gazetesi’nin açmış olduğu “Türkiye Güzellik Yarışmasına” katılmış ve birincilik derecesini elde etti. İtalya’da “Avrupa Sinema Güzeli” seçildikten sonra Türkiye’ye döndü ve Türk sinemasının önemli yapımlarında rol almaya başladı

İLK FİLMİ: KARA MURAT

Sinema hayatındaki ilk filmine “Kara Murat: Fatih’in Fedaisi” ile adım atan oyuncu, sırasıyla “Bir Garip Yolcu”, “Mahkum”, “İtham Ediyorum”, “Bir Kız Böyle Düştü”, “Ölüme Koşanlar” filmlerinde rol aldı. Oynadığı filmlerle adından söz ettiren sanatçı, “Çocuğumu İstiyorum” isimli 1973 tarihli yapımda başrollerini paylaştığı Ahmet Özhan’la 1976 yılında evlendi. Bu evlilik kısa süre sonra boşanma ile sonuçlandı.

Hale Soygazi, 1978 yılında oynadığı “Maden” filmi ile Antalya Film Festivali tarafından verilen “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü kazandı.

1978 - Maden filmi

1984 - Bir Yudum Sevgi’de başrol (Antalya Film Festivali’inde ikinci kez “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü aldı)

1984 - Kadının Adı Yok, Bekle Dedim Gölgeye

1997 - Usta Beni Öldürsene (Film 5 ödül aldı)

2004 - Sil Baştan adlı dizi-filmde rol aldı.

2001 - Küçük Prens tiyatro oyunu

2006 - Özel Bir Gün tiyatro oyunu

Yönetmen Barış Pirhasan’la uzun süreli bir ilişki yaşamış olan santçı, daha sonra Türkiye’nin önde gelen entelektüellerinden Murat Belge ile yaşadığı 10 yıl kadar süren birlikteliğin ardından evlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN