Hastaneden randevu alanlara kötü haber! Bunu bir kez yaptıysanız bir daha randevu alamazsınız: Sağlık Bakanlığı kararı açıkladı

Hastaneden randevu alanlara kötü haber! Bunu bir kez yaptıysanız bir daha randevu alamazsınız: Sağlık Bakanlığı kararı açıkladı

Online olarak hastane randevusu alanlar için yeni düzenlenmeler hayata geçirildi. Randevu alıp gitmeyenleri önüne geçilmek için kollar sıvandı. Hastane randevusunu iptal etmeyen 15 gün boyunca randevu alamayacak.

Sağlık Bakanlığı, devlet hastanelerindeki yoğun giderilmesi adına çeşitli düzenlemeler hayata geçirildi. Artık randevusunu iptal etmeyenler için yaptırım deveye girdi. aldığı randevuya gitmeyenlere 15 gün boyunca aynı branş üzerinden randevu alınamayacak. Bu durumun karşısında kalmamak adına hastalar randevu saatinden önce randevularını iptal etmeleri gerekir.

EKİM AYINDA RANDEVULARA GİTMEME ORANI REKORA KOŞTU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her 4 randevudan birine gidilmediğini açıklarken randevu bulamama sorununun önemli bir nedeninin de başlıca olarak bu olduğu bildirildi.

hastane randevu

Bakanlığın verilerine göre, ekim 2022 oranlarına bakılarak 17 milyon 99 bin 328 randevu vatandaşların hizmet alabilmesi için açıldı. Bu ay içerisinde toplamda 13 milyon 623 bin 42 randevu alınırken bunların 10 milyon 757 35'i randevuya dönüşürken geri kalanlar ise randevu iptal etmese de muayene dönüşmedi. Oran ise yüzde 21 olarak açıklandı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN