'Hayat Bilgisi' ile bir döneme damga vurmuştu! Ünlü oyuncudan kahreden haber: Hayranları üzüntüye boğuldu

'Hayat Bilgisi' ile bir döneme damga vurmuştu! Ünlü oyuncudan kahreden haber: Hayranları üzüntüye boğuldu

Türk televizyon tarihinde bir döneme damga vuran 'Hayat Bilgisi' adlı dizide gösterdiği performansla yıldızı parlayan ünlü oyuncudan gelen haber hayranlarını üzüntüye boğdu.

2003-2006 yılları arasında önce Show TV daha sonrasında ise Kanal D ekranlarında izleyiciyle buluşarak bir döneme damga vuran yönetmenliğini Tarkan Karlıdağ'ın üstlendiği reyting rekortmeni 'Hayat Bilgisi' adlı dizide canlandırdığı 'Pakize Hanım' karakteriyle geniş bir hayran kitlesine ulaşan ünlü oyuncu ve yazar Pakize Suda'dan gelen haber hayranlarını üzüntüye boğdu.

2016 yılında kardeşi Nuran Suda'yı bir yıl sonra ise annesi Sehavet Suda'yı kaybeden ve "Hayat Bilgisi", "Davetsiz Misafir" ve "Sevda Çiçeği" adlı yapımlarda rol alan ünlü oyuncu ve yazar 70 yaşındaki Pakize Suda hayatını kaybetti.

VESAYET DAVASI AÇILDI

2016'da kardeşi Nuran Suda'yı 2017'de ise annesi Sehavet Suda'yı kaybeden Pakize Suda, opera sanatçısı ablası Ayşe Suda ve yeğenleriyle teselli buldu. Bir süre sonra Pakize Suda'nın 'akıl zayıflığı' yaşadığını belirten ablası Ayşe Suda tarafından geçen yıl 11 Kasım'da vesayet davası açıldı. Çeşme Sulh Hukuk Mahkemesi, yeğeni Dilara Elagözlü'nün vasi olarak atadı.

whatsapp-image-2022-12-21-at-16-59-59.jpeg

HAYRANLARI ÜZÜNTÜYE BOĞULDU

Akıl zayıflığı nedeniyle kötü günler yaşayan Pakize Suda, 15 Aralık'ta rahatsızlandı. Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Pakize Suda'nın beynine giden ana damarlardan birinde pıhtı oluştuğu belirlendi.

Felç geçiren ve yoğun bakımda tedaviye alınan Pakize Suda, bu sabah 11.00 sıralarında hayatını kaybetti. Usta sanatçının ölümü ailesi ve yakınlarını üzüntüye boğdu.

whatsapp-image-2022-12-21-at-17-05-08.jpeg

CENAZESİ 23 ARALIK'TA MUĞLA'DAN KALDIRILACAK

Suda'nın vasisi de olan yeğeni Dilara Elagözlü, "Beyne giden damarlardan birinde pıhtı oluşunca felç geçirdi. Yoğun bakımdaydı. Solunum güçlüğü çekiyordu. Çok üzgünüz. Kendisinden önce vefat eden annesi ve kardeşine kavuştu. Sevenlerinden dua etmelerini istiyorum. Başımız sağ olsun. Cenazesi 23 Aralık'ta Muğla'dan kaldırılacak" dedi.

Pakize Suda, 23 Nisan 1952'de dünyaya geldi. Henüz 7 yaşında Ege güzeli seçilen Suda, ulusal gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. Çeşitli yörelerin yemek ve kültürlerini tanıttığı "Lezzete Yolculuk" programında sunuculuk yapan Suda, bir dönem "Her Şeyi Konuşalım" isimli magazin programında da yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN