Hayatınızı Kolaylaştıracak Akıllı Yemek Pişirme İpuçlarını Öğrenince Mutfağınızın Şefi Siz Olacaksınız

Hayatınızı Kolaylaştıracak Akıllı Yemek Pişirme İpuçlarını Öğrenince Mutfağınızın Şefi Siz Olacaksınız

İster tek başınıza yaşıyor olun, ister büyük bir aileye yemek yapın yada bir restoranda şef olarak çalışıyor olun. Bu pratik yemek pişirme ipuçları herkese yardımcı olabilir. İşte hayatınızı kolaylaştıracak yemek pişirme teknikleri...

Bazen yemek yapmanın ne kadar eğlenceli ve kolay olduğunu unutuyoruz. Oysa ki yemek yapmanın bu kadar eğlenceli ve kolay olabileceğini kim bilebilirdi! İşte hayatınızı kolaylaştıracak yemek pişirme teknikleri...

img-4141v.jpg

1. BENMARİ USULÜ OMLET PİŞİRİN

Muhtemelen bu tekniği zaten duymuşsunuzdur, ancak genellikle bunu sadece çikolatayı eritmek için kullanırız. Benmari usulü de omlet yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İki adet ısıya dayanıklı metal kapak alın ve tavanıza yerleştirin. Çırpılmış yumurtaları kapaklara yerleştirin ve tencerenin geri kalanını kaynar suyla doldurun. Biraz pişmesine izin verin ve bakın: mükemmel yuvarlak mini omletler!

basliksiz-3.jpg

2. BİR BUZ KALIBINDA ET SUYU VEYA TAVUK SUYU

Arta kalan et suyu ve tavuk suyunuz mu var? Ne yazık ki, buzdolabında çok uzun süre tutamazsınız ve atmak israf olur. Neyse ki, her iki sıvı da dondurucuda saklanabilir! Bunları bir buz kalıbına koyun: Bu şekilde daha uzun süre saklayabilirsiniz. Bu numara eğlenceli, kolay ve paradan tasarruf ettiriyor!

gorsel1-3.jpg

3. MEYVENİZİN DAHA HIZLI OLGUNLAŞMASINA İZİN VERİN

Er ya da geç kullanmanız gereken yeşil bir muz, kaya gibi sert bir mango veya diğer olgunlaşmamış meyveleriniz var mı? Bu numara ile meyveniz çok daha hızlı olgunlaşacaktır: Olgunlaşmamış meyveyi bir elma ile birlikte bir kese kağıdına koyun. Bunun olgunlaşma sürecini çok hızlandırdığını fark edeceksiniz!

avokado-nasil-olgunlastirilir.jpg

4. AVOKADONUN NE ZAMAN YEMEYE HAZIR OLDUĞUNU BİLMEK

Avokado toplamak her zaman büyük bir tahmin oyunu gibi gelir. İçi tamamen olgun mu yoksa çok mu sert mi yoksa çok mu yumuşak olduğunu asla bilemezsiniz. Neyse ki, bir avokadonun gerçekten yemeye hazır olup olmadığını öğrenmenin kolay bir yolu var. Sadece üstteki 'düğmeyi' kaldırın ve renge bakın. Avokado bu noktada yeşil mi? O zaman açabilirsiniz! kahverengi mi O zaman asalını geçmiş olması muhtemeldir. Düğmeyi çıkarmak zor mu? O halde avokado muhtemelen henüz yeterince olgunlaşmamıştır.

teflon-tavayi-ocakta-isitma.webp

5. KIZARTMA TAVANIZI ISITMAK

Yağ veya tereyağı eklemeden önce bir tavayı önceden ısıtmanın en iyisi olduğunu zaten biliyor olabilirsiniz. Ama tam olarak ne kadar süreyle? Üç dakika iyi bir kılavuz gibi görünüyor. Sonuç olarak, yemeğiniz genellikle biraz daha hızlı pişirilir.

screenshot2016-10-10at122101ampng-728x728.jpg

6. PATATESLERİ ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE SOYUN

Patates soymanın sıkıcı bir iş olduğunu mu düşünüyorsun? O zaman bu hile tam size göre! İlk önce patatesleri bıçakla çapraz şekilde kesin. Kesim sadece deriden geçmelidir. Daha sonra patatesleri kaynar su dolu bir tencereye koyun ve pişmeye bırakın. On beş dakika sonra kabuğu hemen çekebilirsiniz!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN