Hazımsızlık nasıl geçer? Hazımsızlığa ne iyi gelir?

Hazımsızlık nasıl geçer? Hazımsızlığa ne iyi gelir?

Hazımsızlık, hemen hemen herkesin başına gelebilen ve sık yaşanan bir sindirim problemidir. Hazımsızlık kişinin beslenme ve yaşam alışkanlıklarında yaptığı hatalardan kaynaklanır. Evinizde uygulayacağınız doğal yöntemlerle bu durumu hafifletebilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Hazımsızlık, kişinin yediği yiyecekler sonucu sancı çekmesidir. Karnın üst bölgesinde ağrı, şişkinlik ve bulantı hazımsızlığın belirtileridir. Yanlış beslenme, reflü ve ülser bu duruma neden olabilir. Uygulayacağınız doğal yöntemlerle bu durumu atlatabilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

BELİRTİLERİ

Mide ve bağırsakta gaz,
Geğirme,
Midede yanma,
Yemek borusunda yanma,
Yemek sırasında erkenden doyma hissi,
Karnın üst bölgesinde ağrı,
Bulantı.

19-12/02/hazimsizlik.jpg

NASIL GEÇER?

Alkol ve sigaradan uzak durun.
Kafeinli ve asitli içecekleri sınırlandırın.
Karnınızı sıkmayacak bol elbiseler giyinin.
Aşırı baharatlı ve çok yağlı yiyeceklerden uzak durun.
Az ve sık beslenin.
Yemek sırasında midenize hava kaçmasını engellemek için ağzınızı kapatın.
Yiyeceklerinizi iyice çiğneyin ve yavaş yiyin.
Mayalı yiyecekler, salçalı gıdalar, gaz yapan baklagiller tüketmeyin.
Süt ve süt ürünleri hazımsızlığa neden olur. Bu nedenle tüketmeyin.
Bağırsak hareketlerinizi düzenleyen lifli yiyeceklerle beslenin.
Hareketsiz yaşam, bağırsak hareketlerini yavaşlatır ve vücutta gaz kalır. Gün içerisinde mutlaka egzersiz yapın. Yemek öncesi veya sonrası kısa yürüyüşler yapmanız faydalı olacaktır.
Yemek sonrası hemen uyumayın.
Uyurken başınızı yüksek tutacak yastıklar kullanın.

SAĞLIKLA İLGİLİ TÜM BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NE İYİ GELİR?

Nane çayı: 2 bardak kaynamış su içerisine 2 yemek kaşığı nane katın ve bir süre bekleyin. Gün içerisinde içeceğiniz nane çayı, hazımsızlık ve bulantıya iyi gelecektir. Ancak yemek borusu ve mide arasındaki kapağı genişlettiği için reflüsü olan kişiler içmemelidir.

Kimyon: Mide ve sindirim sistemi hastalıklarına etkisi bilinen kimyonu ister yemeklerinize ekleyin isterseniz çayını yaparak tüketin.

Limon suyu: bir yemek kaşığı limon suyunu ılık su ile karıştırın ve için. Mide asidini nötralize ederek sindirimi kolaylaştıran limon suyu hazımsızlığa iyi gelmektedir.

Rezene: yarım yemek kaşığı rezene tohumunu bir süre suda kaynatın ve için. Rezenenin hazımsızlık ve sindirim sistemi hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir.

Zencefil: Bir zencefil kökünü bir miktar suda kaynatın ve balla tatlandırın. zencefil, asit etkisini azaltır ve hazımsızlığa iyi gelir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN