Hem Ağrılarınızı Hafifleten Hem De Sivrisinekleri Uzaklaştıran Mucize Bitki! Deneyin Ve Etkisini Görün

Hem Ağrılarınızı Hafifleten Hem De Sivrisinekleri Uzaklaştıran Mucize Bitki! Deneyin Ve Etkisini Görün

Yaz aylarının gelmesi sıcak havaları, sıcak havalar da insanların soluğu yeşilliklerde almasını beraberinde getirdi. Ancak nasıl ki çimenlerde kitap okumak fotoğraf olarak hoş görünse de uzandığınızda karıncaların üzerinize çıkmasının işten bile olmadığı gibi yazın sıcak hava da tatil fotoğraflarından göründüğü gibi değil! Tabii ki sivri sineklerden bahsediyoruz! Sivri sineklerden kurtulmanın yolu ise çok ama çok basit. Evet! Adını açıklayacağımız mucizevi bitki sivri sinek belasını unutturacak…

Okurlarımızın ilgisini çekmiş olabilecek bu bitkinin adını hemen açıklıyoruz: Limon otu - Sivrisineklerin gelişine karşı gerçek bir savunma bariyeri.

Etkili bir uçaksavar kurmaya çalışmamız gereken bu akşamlarda en önemli müttefiklerimizden biri. Ancak birçok popüler geleneğe göre limon otu sağlık amacıyla da kullanılmaktadır.

Uluslararası tıbbın tüm faydalarını bilimsel olarak test etmiş olamayacağını, tıbbi çalışmaların tavsiyesi ile bu yazımızda göreceğiz.

Özellikle belirli vesilelerle, belirli amaçlarla ve uzun vadede alınırsa. Bazı durumlarda, dedelerimizin ninelerimizin tavsiye ettiği kadar etkili olduğunu kanıtlayabilir.

Ancak diğer kullanımlar için bunun yerine uzmanlar ve bilim insanları tarafından bildirilenleri takip etmek daha iyidir.

limon-otu.png

EN ÇOK TAVSİYE EDİLEN BEBEK SPREYLERİNDEN BİRİ

Sivrisinekleri uzaklaştıran bu bitkiye dikkat edin ve popüler geleneğe göre uzmanlarla paylaşmaktan başka pek çok faydası da olacaktır.

Okurlarımızın çoğu, çocuklarımızın sıcak yaz gecelerinde limon otunu etkili bir sprey olarak kullanıldığını da hatırlayacaktır.

Henüz beşikte ya da yataktayken onları sadece cibinlikle değil limon otuyla yapılan spreyle de korumaya çalıştık. O "bacaklar" ve korkunç kan çeken "ciccetta" ile dolu o küçük kollar ile…

Son haftalarda sivrisineklerin gelişiyle bir kez daha mücadele ediyoruz ve citronella, lavanta ve fesleğen ile en etkili doğal savunma kalkanlarından birini temsil ediyor.

Sivrisinekleri uzaklaştıran ve birçoğunun gıda yoluyla da alabileceği, ancak sağlık risklerini bilmeden bu bitkiye dikkat edin.

AĞRILARI HAFİFLETMEK İÇİN KULLANILIRDI

Büyüklerimiz limon otu kullanarak kasları ve travmatik ağrıları hafifletmeye çalışırdı. Henüz buz spreyi olmadığı zamanlarda limon otu bu tip ağrı ve sızılar için en çok kullanılan doğal ilaçlardan biriydi.

Limon otunun bizi sivrisineklerden korumak dışında, belirli faydalarının %100 kesin sonuçları olmadığına dikkat edin. Gerçekten de yıllar önce limon otu bitkisi, adet döngüsünün daha hızlı geçişini desteklemek için kullanıldı ​​ve ağrının yoğunluğunun azaltıldığı öne sürüldü.

Bugün bile birçok toplulukta limon otu, doğal bir ağrı kesiciye benzer bir gıda takviyesi olarak kabul edilir. Ancak doktorumuz veya en azından güvenilir eczacıya bu kullanımları yapmak için danışmak kesinlikle gereklidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN