Hemen başvurana 6.100 - 16.250 TL arası ödeme! Bilmeyenin hakkı yanar! SGK PTT ile dağıtacak

Hemen başvurana 6.100 - 16.250 TL arası ödeme! Bilmeyenin hakkı yanar! SGK PTT ile dağıtacak

2022'de devletin vatandaşlara sunduğu destek ödemeleri arttı.Asgari ücret artışının, emekli ve memur maaşlarının netleştirilmesinin hemen ardından iş göremezlik yardımı, cenaze yardımı, evde bakım, süt ödemesi başta olmak üzere tüm ödenekler artırıldı.Destek ve yardımlarla ilgili tüm bilgiler merak konusu oldu.Devlet destekleri nelerdir, kimler faydalanabilir, ne kadar yardım yapılıyor, başvuru şartları neler? Soruları ise pek çok kişi tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda.

Bu şartları sağlayanlara ödemeleri anında yapılacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan destek ödemeleri sürüyor. Yardımlar vatandaşların şikayetlerini en aza indirmek için ödenmekte ve çalışan, işsiz, yaşlı, yeni doğan, bakıma muhtaç ve hasta gibi çeşitli durumlarda vatandaşlara verilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan da bazı hibeler alınabilmektedir. Talep onaylandıktan hemen sonra ödemeler hesaplara aktarılır. Belki de yatan paraları unutmuşsundur. İşte detaylar…

DEVLETTE UNUTULAN PARA YARDIMLARI NASIL GERİ ALINIR?

SGK'nın binlerce kişiye yaptığı yardımların çoğu ne yazık ki hesapta kalıyor.

Özellikle cenaze yardımı, yol yardımı, emzirme yardımı, doktor ve diş harçları gibi yardımlar vatandaşlar tarafından yeterince bilinmiyor. SGK'nın gözden kaçırdığı bu menfaatler aslında e-devlet üzerinden öğrenilerek çok kolay bir şekilde elde edilebilmektedir.

SGK'da para mı unuttum, unutulan para nasıl talep edilir ve SGK'da unutulan parayı nasıl görebilirim sorularını cevaplıyoruz.

DEVLETİN YAPTIĞI PARA YARDIMLARI VE HESAPTA UNUTULAN PARALAR NELER?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla, SGK ve İŞKUR aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşılmaya çalışılmaktadır.

Ama milyonlarca insanın paradan haberi bile olmadan hesaplarına oturmasına neden oluyor. Devlet ne tür yardımlar sağlıyor? İşte devletten bilinmeyen destekler!

BU DESTEKLERDEN ÇOĞU KİŞİNİN HABERİ YOK!

  • Süt Parası Ödemesi
  • Bakıcı Ödemesi
  • Çeyiz Destek Ödemesi
  • Kreş Yardımı Ödemesi
  • İş Görememezlik Ödemesi
  • Eğitim Desteği
  • Emekli Olamayanlara Toplu Prim Ödemesi
  • Doğum İzni Ödemesi
  • Cenaze Yardım Ödemesi
  • Doğum Parası Ödemesi
  • Yol Yardımı Ödemesi

DEVLLETTE UNUTTUĞUM PARAM VAR MI, E DEVLET ÜZERİNDEN SGK UNUTULAN PARA SORGULAMA NASIL YAPILIR?

e-devlette ana ekranda arama bölümünü seçin ve buraya SGK bireysel ödemeleri girin.

SGK kişisel ödeme talep linkine tıklayın ve açılan ekranda adınıza para yatırılıp yatırılmadığını öğrenin.

BİLİNMEYEN DEVLET DESTEKLERİ!

EMZİRME YARDIMI

Eşi sigortalı olmayan anne veya babalar için devlet yeni doğan yardımı. Annelerin en çok araştırdığı konulardan biri olan süt parası nereden alınır diye sorulduğunda, emzirme parası Ziraat Bankası ve PTT şubeleri tarafından elektronik yönetim uygulaması üzerinden ödeniyor. Kimlik kartı ile alınabilir. Süt imza talebi için kullanılan belgeler şu şekilde sıralanıyor: Süt imza talebi, nüfus cüzdanı, doğum belgesi...

BAKICI ÖDEMESİ

Doğum yapan kadınlara çalışmaya devam edebilmeleri için bakıcı ücreti ödeniyor. Şimdiye kadar tespit edilen illerde bakım ödenekleri oluşturulmuştur.

ÇEYİZ PARASI

Anne veya babasını kaybeden, yetim aylığı alan ve evlenen kadınlara bir defaya mahsus bu ödenek verilir. Yani her evlilik için ayrı çeyiz alamazsınız. Çeyiz için yaş sınırı yoktur. Erkeklerin böyle bir hakkı yoktur.

İŞ GÖRMEZLİK ÖDEMESİ

İş Görmezlik Ödemesi; Bu, sigortalı işçinin hastalık, kaza veya meslek hastalığı durumunda SGK mağduru olmaması için sigortalı işçiye yapılan ödeme anlamına gelir. Ancak bu ödemenin SGK'dan alınabilmesi için çalışanın hasta olduğunu kanıtlayan bir rapor ibraz edebilmesi gerekmektedir. Çalışan; Hastalık izninde olduğu süre boyunca işvereninden maaş almıyor. Bu süreçte SGK çalışana ihbar ücreti öder.

DOĞUM İZNİ

Doğum izni belirli koşullara tabidir. Doğum belgesinin ilk şartı doğum izni başlamadan işten ayrılmamanızdır. Aksi halde bu haktan yararlanamazsınız. Bu nedenle kadın işçinin sigortalı statüsü işyerinde devam etmelidir. Ayrıca verilen sürenin 112 günü çalışmama şartı vardır. Ve son ve en önemli koşullardan biri de doğumun gerçekleşmiş olması ve çocuğun doğumu alacak kadar yaşıyor olmasıdır. Devlet, doğuma hazırlanan annelere bazı haklar veriyor. Bunlardan ilki gebelik ve analığa bağlı maluliyet tespitidir. Doğumdan önce veya doğumdan sonra 16 hafta izin almak zorunda kalan anneler için çalışma süresi devlet tarafından karşılanır.

CENAZE ÖDENEĞİ

Cenaze ödeneği, ölenin yakınlarına, sigortalı kurumun yönetim kurulunca saptanan ve Çalışma ve Sosyal İşler Bakanınca onaylanan oranın üzerinde bir defaya mahsus ödenen tazminattır.

CENAZE ÖDENEĞİ ALMANIN ŞARTLARI NELERDİR?

Cenaze ödeneği;

- iş kazası veya meslek hastalığı sonucu veya

- sürekli maluliyet, iş göremezlik veya yaşlılık aylığı süresince veya

- en az 360 gün maluliyet, yaşlılık ve aile sigortası varsa. O zaman vefat eden sigortalının hak sahipleri içindir.

360 gün süreyle maluliyet, yaşlılık ve ölüm yardımı alan hak sahipleri için ölüm aylığı tespitinde cenaze ödeneği şartları aranmamaktadır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN