Herkesin Bilmesi Gereken Bu 1 Dakikalık Çamaşır Makinesi Temizlik Hilesini Mutlaka Deneyin!

Herkesin Bilmesi Gereken Bu 1 Dakikalık Çamaşır Makinesi Temizlik Hilesini Mutlaka Deneyin!

Çamaşır makineniz belki de evdeki temizlemesi en zor cihazdır. Giysilerinizi temizler ama kendisi çok daha kirlenir. Çamaşır makinesini kolayca temizlemenin yolunu öğrenmek için okumaya devam edin.

Çamaşır makinesinin içinde zaman geçtikçe kir birikmeye devam eder. Genellikle çamaşırlarınızı bu kirle beraber yıkıyorsunuz. Peki makineyi gerçekten nasıl temizlemenin yolları nedir? İşte detaylar.

ÇAMAŞIR MAKİNENİZİ NEDEN DÜZENLİ OLARAK TEMİZLEMELİSİNİZ?

Çamaşır makinenizin derinlemesine temizliği hakkında iyi bir makale olmadan ev için temizlik ipuçları kitaplığı tamamlanmış sayılmaz. Ve özellikle her şeyin orada kaldığı can sıkıcı kauçuk kenarlar.

Kirli, yağlı kenarlar yalnızca cihazı yaşlandırmakla kalmaz, aynı zamanda giysilerinizin canlı renklerini ve dayanıklılığını da etkileyebilir. Yine de çamaşır makinemizi genellikle yüzeysel olarak temizleriz. Hızlı, tembel bir çözüm şu an için yararlıdır, ancak yakında pişman olacaksınız.

Bu nedenle, basit ev ilaçları sayesinde bu sorundan nasıl hızla kurtulabileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edebilirsiniz.

1.jpg

ÇAMAŞIR MAKİNESİNİ KİRDEN ARINDIRMAK İÇİN NELER YAPILIR?

Bu basit ipucu ile çamaşır makinelerinin bakımı kolaydır. Ve gerçekten bunu yapmak zorundayız. Çünkü kirleri makinenin içinde bırakmak (biraz da olsa) tehlikeli olabilir.

Çamaşır makinesinde toz, kir ve diğer istenmeyen çöpleri bıraktığınızda, bunlar hızla birikir. Bu, hortumların ve diğer giderlerin tıkanmasına ve makinenizin aşırı ısınmasına neden olur. Ve 90 dereceye ulaşan programlarla bu aşırı ısınma yangına bile dönüşebilir.

Tabii ki cihaza yakın olan soketi de korumanız gerekiyor. Bir tıkanma nedeniyle sel olması durumunda, su ve elektrik hızla kötü bir kısa devreye neden olabilir. Yani her şeyi lekesiz tutmak için bu yönteme gerçekten ihtiyacınız var.

GEREKLİ OLAN MALZEMELER

Sirke
Karbonat
Bir bez
Çok amaçlı temizleyici

3.jpg

ÇAMAŞIR MAKİNESİ NASIL TEMİZLENİR?

İlk olarak, standart bir yıkama yapıyormuş gibi çamaşır makinenizi boş olarak çalıştırın. En yüksek yük ayarını ve en sıcak su ayarını seçmeniz gerekiyor. Bu aşamada özel ayarlar için tedirgin olmanıza gerek yok, sadece kazanı en sıcak ve en büyük miktarda su ile doldurduğunuzdan emin olun yeterli.

Makine, sıcak su ile dolduğunda kapağını açın ve içerisine bir litre sirke ekleyin. Sirke kiri etkili bir şekilde yok edecek güvenli ve doğal bir yöntem olarak bilinir.

Kapağı kapatın ve kapağı tekrardan açmadan önce kazanın yaklaşık bir ila iki dakika daha çalışmasını sağlayın.

Bir veya iki dakikanın ardından kapağı açın. İçerisinde bulunan sirke ve suyu bir saat boyunca çamaşır makinesinde bekletin. Oldukça kirli bir makineniz varsa, biraz daha uzun süre bekletebilirsiniz. Bir saat sonra kapağı kapatın ve yıkama işleminin tamamlanıp boşalmasını sağlayın.

Sirke ile makinenin iç temizliğini yaparken, çamaşır makinenizin üstünü ve dışını, kapak ve düğmeler dahil olmak üzere silmek için kendinize zaman yaratabilirsiniz. Bir çok amaçlı temizleyici ve mikrofiber bez ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN