'Hiroşima Sevgilim'in yıldızı Riva yaşamını yitirdi

'Hiroşima Sevgilim'in yıldızı Riva yaşamını yitirdi

'Hiroşima Sevgilim' filminin Fransız oyuncusu Emmanuelle Riva, 89 yaşında hayatını kaybetti.

Fransız sinemasına damga vuran kült eserler arasında yer alan 1959 yapımı 'Hiroşima Sevgilim' (Hiroshima Mon Amour) filmindeki Elle rolüyle tanınan Fransız oyuncu Emmanuelle Riva'nın 89 yaşında yaşama veda ettiği duyuruldu.

Fransa'nın Vosges bölgesinde 27 Nisan 1927'de dünyaya gelen Riva, sinema hayatına 1950'lerde başladı. Riva'nın oyunculuk hayatında büyük başarılara imza attığı iki film arasında 'Hiroşima Sevgilim' ve 2012 yapımı 'Aşk' (Amour) filmi yer alıyor.

YENİ DALGA AKIMININ İLK ÖRNEKLERİNDEN

Alain Resnais'in yönettiği 'Hiroşima Sevgilim' filminde Japonya'ya Hiroşima ile ilgili bir film çekimi için gelen Fransız oyuncu Elle rolüyle hafızalara kazınan Riva'ya filmde Japon mimar rolüyle Eiji Okada eşlik etti. Fransız yeni dalga akımının ilk örneklerinden sayılan filmde, Fransız oyuncu Elle ile Japon mimarın beraber geçirdiği bir gün sinemaseverlere anlatılıyor.

Aşk, savaş, acı ve işkenceye dair seyirciye güçlü mesajların verildiği filmin atom bombası sonrasındaki Hiroşima'nın gösterildiği açılış sahnesinin de sinema tarihinde önemli bir yeri bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN