Hurmanın faydaları nelerdir? Hurma hangi hastalıklara iyi gelir?

Hurmanın faydaları nelerdir? Hurma hangi hastalıklara iyi gelir?

Hurma insan sağlığına faydalarıyla bilinen bir meyvedir. Son araştırmalara göre günde 3 adet hurma kalp krizi riskini neredeyse sıfıra indiriyor. Başta A,B,C olmak üzere birçok vitamini barındıran besin şifa deposu. Peki hurmanın faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi geliyor?

Tıpkı kuruyemişler gibi hurmada harika bir atıştırmalıktır. İçindeki früktoz size bitmek bilmeyen bir enerji verir. Hurmanın faydaları saymakla bitmrz. Son yapılan araştırmalarda düzenli tüketilen hurmanın kalp krizi riskini sıfıra indirdiği anlaşıldı. Peki hurmanın faydaları nelerdir? Hurma hangi hastalıklara iyi gelir? 

19-04/29/hurma.jpg

HURMANIN FAYDALARI NELERDİR? 

1- Hurmanın içerisinde yer alan çeşitli vitamin ve mineraller hafızanızı güçlendirerek beyninizin daha iyi çalışmasını sağlıyor.

2- Damarlarda oluşan tıkanma beraberinde kalp krizi riskini de getirdiğinden oldukça tehlikeli ve ölümcül bir hastalıktır. Bilim insanları, nar suyu ve hurmanın aynı anda tüketilmesinin damar tıkanıklığına iyi geldiğini savunuyor. Ancak damar tıkanıklığına iyi gelen şey hurma değil hurma çekirdeğinin tozudur. Hurma çekirdeğini toz haline getirip belirli aralıklarla tüketmenin damarları açacağı aynı zamanda damar tıkanıklığına iyi geleceği söyleniyor.

3- Hurma güçlü bir magnezyum kaynağıdır. Daha iyi hücrelerin oluşması ve karaciğerin sağlığı içinde magnezyum oldukça önemlidir. Hurmanın ilerde gelişebilme ihtimali olan karaciğer kanseri ve çeşitli karaciğer hastalıklarından da vücudunuzu koruduğu söyleniyor.

4- Doğal magnezyum kaynağı olan hurma ağrıları geçiriyor ve kaslardaki kasılmalara da oldukça iyi geldiği söyleniyor. Aynı zamanda serotonin salgılanmasını hızlandırdığı için stres kaynaklı oluşan baş ağrılarına da oldukça iyi geldiği söyleniyor.

5- İçerdiği zengin kalsiyum sayesinde özellikle kadınlarda gelişebilecek olan kemik erimesi rahatsızlıklarını engellediği söyleniyor. Düzenli hurma tüketerek hem Osteoporozu engellemiş olursunuz hem de günlük kalsiyum ihtiyacınızı karşılamış olursunuz.

HURMA İLE İLGİLİ HADİS 

Peygamber efendimizin de en çok sevdiği hurma türü olan Acve hurması, lezzeti dışında taşıdığı dini etkisiyle de dikkat çekiyor. Bu hurma ile ilgili Peygamber Efendimiz bazı Hadis-i Şerifler de buyurmuştur. Sa’d bin ebi Vakkas rivayet ediyor; Resulallah (s.a.v) şöyle buyurdular: ”Kim sabah aç karnına yedi tane acve hurması yerse o gün ona ne sihir ne de zehir tesir eder.” Başka bir rivayetde "zehir ve sihir zarar vermez”.

19-04/29/hurma-cesitleri.jpg

HURMA ÇEŞİTLERİ

ACVE (PEYGAMBER)

BADEMLİ

KUDÜS (Jumbo)

CEVİZLİ

KUDÜS

MEBRUM DUBLE

MEBRUM

SUGİ (SUGAY)

SİYAH MEDİNE

TAZE (YAŞ)

SAFAVİ

HUDRİ

MEBRUM 2

MEDİNE ŞUGAY (SUKKARİ)

MEBRUM 3

MEŞRUK

TUNUS (Dallı)

TUNUS (Naturel)

TUNUS

İRAN

CEZAYİR

BAĞDAT

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN