İdrar yolu enfeksiyonu nasıl geçer? İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir?

İdrar yolu enfeksiyonu nasıl geçer? İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir?

İdrar yolu enfeksiyonu, idrar yollarında ortaya çıkan bir enfeksiyondur. İdrar yolları enfeksiyonu kişinin günlük hayatında yapmış olduğu alışkanlıklardan olabilir. Evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemlerle bu rahatsızlığınızı tedavi edebilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

İdrar yolu enfeksiyonu, kişinin yaşam kalitesini düşüren ve kişiye ciddi rahatsızlık veren bir hastalıktır. İdrar yaparken yanma ve sık idrara sıkma, idrar yolları enfeksiyonunun belirtilerindendir. Bu hastalığınızı evde yapacağınız doğal yöntemlerle hafifletebilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

BELİRTİLERİ

İdrar yaparken yanma,
Sık idrara çıkma isteği,
Ağır kokulu idrar,
Bulanık idrar,
Koyu akıntı,
İdrarı tutmada güçlük,
Alt karın bölgesinde ağrı.

NASIL GEÇER?

İdrarı tutmak, mesanedeki bakterileri çoğaltır. Bakterilerin çoğalmasıyla idrar yolları enfeksiyonu oluşur. Bu nedenle idrarınız geldiğinde tutmayın.

Gün içerisinde bol miktarda kahve ve alkol tüketmek vücudun susuz kalmasına neden olur. Böylece vücuttaki bakteriler idrar yollarından atılmaz.

İdrar yolları enfeksiyonunda temizlik çok önemlidir. İdrar sonrası bölge önden arkaya doğru silinmelidir.

Giydiğiniz bazı kıyafetler idrar yolu enfeksiyonundan kurtulmanızı zorlaştırır. Pamuklu çamaşırlar giymeniz önemlidir. Vücudunuzu sıkan pantolonlar giymeniz terlemenize neden olur ve bakterilerin çoğalmasını sağlar.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NE İYİ GELİR?

Sıvı tüketimi: Gün içerisinde 2.5-3 litre su içmek, idrar yolu enfeksiyonunuza iyi gelecektir. İdrar yapılırken mesane temizlenir ve vücuttaki bakteriler dışarı atılır. Bol sıvı tüketerek vücudunuzdaki bakterileri atabilirsiniz.

Yaban mersini: İdrar yolu enfeksiyonuna doğal çözümlerden biri de yaban mersini suyudur. Yaban mersininin enfeksiyonu önlediği bilinmektedir. Yaban mersini tüketirken kan sulandırıcı ilaç içmeyin.

19-12/02/idrar-yolu-enfeksiyonujpgg.jpg

C vitamini takviyesi: İdrarı asitlendirerek bağışıklık sistemini güçlendiren c vitamini, idrar yolları enfeksiyonuna iyi gelir.

Limon suyu: Vücuttaki iltihabı söken limon, idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelmektedir.

Maydanoz: İdrar söktürücü özelliği sayesinde maydanoz, idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir. Maydanoz üzerine limon sıkıp yemeniz oldukça faydalıdır.

Böğürtlen çayı: İdrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen doğal yöntemlerden biri de böğürtlen çayıdır.

Kızılcık çayı: Mesane bölgesindeki iltihabı tedavi eden kızılcık, idrar yolları enfeksiyonuna iyi gelir. Kızılcık çayı düzenli içildiğinde bakterileri yok eder.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN