İki resim arasındaki 7 farkı bulabilir misin? 19 saniyede bulanların IQ'su en az 150 çıkıyor!

İki resim arasındaki 7 farkı bulabilir misin? 19 saniyede bulanların IQ'su en az 150 çıkıyor!

Farkı bulun: İki resim arasında 7 fark var ve hepsini 19 saniye içinde bulmanız gerekiyor. Şimdi bu meydan okuma ile zeka seviyenizi ve gözlem becerilerinizi test edin.

Farkı bul etkinliğinde size birbirine benzeyen iki görsel sunulacaktır. Ancak aralarında çok az fark var ve bu farklılıkları bulmanız gerekiyor. Yarışmayı başarıyla tamamlamak için, katılımcıların sınırlı bir süre içinde iki resim arasındaki farkları belirlemesi gerekir.

Bu aktivite konsantrasyonunuzu artıracak ve bilişsel yeteneklerinizi geliştirecektir. Gözlem becerilerinizi test etmek ister misiniz? Başlayalım.

1-008.jpg

İKİ RESİM ARASINDAKİ FARKLARI BULUN

Yukarıdaki resim, bir kızın tuval üzerine resim yaparken görülebildiği bir oda sahnesini göstermektedir. Görseller birbirinin aynı gibi görünse de iki görsel arasında 7 fark var ve bunları bulmak için 19 saniyeniz var.

Tüm farklılıkları bulmanın en iyi yolu, görüntüye çok dikkat edin ve gözünüze çarpan farklılıkları not edin. Bazı farklılıklar kolayca görülebilse de, bazılarının fark edilmesi zor olabilir ve biraz araştırma gerektirebilir. Kaç fark fark ettiniz?

TÜM FARKLILIKLARI GÖRDÜN MÜ?

Farkları hızlı bir şekilde not edin, böylece daha sonra hesaplayabilirsiniz. İyi gözlem becerisine sahip bireyler, zaman sınırı içindeki farklılıkların tamamını olmasa da büyük bir kısmını tespit edebilecektir.

Bu aktivite, bilişsel yetenekleri geliştirmek için faydalı olan eleştirel düşünmeyi uyararak beyin için mükemmel bir egzersiz görevi görür. Tüm farklılıkları tespit ettiniz mi? Acele edin, sadece birkaç saniye kaldı.

ZEKA OYUNU CEVABI

Süre doldu. Kaçınız zaman sınırı içinde tüm farklılıkları tespit edebildiniz? 7 farkın ne olduğunu merak mı ediyorsunuz? O zaman aşağıdaki çözüme göz atın. İki resim arasındaki farklar şunlardır:

2-004.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN