İllüzyon Müzesi’nin kapıları çocukluğumuza açılıyor

İllüzyon Müzesi’nin kapıları çocukluğumuza açılıyor

Dünyanın 15 şehrinde açılan ve büyük ilgi gören İllüzyon Müzesi, İstiklal Caddesi’nin tarihi mekanı Narmanlı Han’da çocukluğunun masalsı dünyasına geri dönmek isteyenleri bekliyor.

İlki 2015 yılında Zagreb’de, ardından Berlin, New York, Atina gibi 15 farklı dünya şehrinde açılan  İllüzyon Müzesi, 16. lokasyonu İstanbulluları etkileyici illüzyonlarıyla Narmanlı Han’da buluşturuyor.  

19-10/02/2-1570047194.jpg

Her şeyin illüzyonla oyunları ile tasarlandığı müze, İstanbulluların ve turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Çocukların yanı sıra yetişkinlerin de büyük ilgisini çeken müzede yer alan mekanlar ziyaretçilere çocukluğunun masalsı dünyasının kapısını açıyor. Ziyaretçiler müzedeki nesnelere interaktif olarak katılarak nesnelerin birer sihirbazı olabiliyor. Birbirinden ilginç 60’tan fazla illüzyonun yer aldığı duvarlar ve odalardan oluşan müze hayal gücümünün sınırlarını zorluyor.

19-10/02/3-1570047188.jpg

Müzede Tepetaklak Oda, Vorteks Tüneli, Sonsuzluk Odası, Ames Odası, Büyülü Çubuk, Karmaşık Silindir, Döner Tablalar, Takip Eden Yüz İllüzyonu, Rubin’in Vazosu, Tabaktaki Kafa, Klon Masa, Kaleydoskop, Stereogram, Gerçek Ayna, Sonsuzluk Tüneli, Beuchet Sandalyesi İllüzyonu, Hologramlar, Optik İllüzyonlar ve Fotoğraf İllüzyonları adlarıyla tam 19 farklı eğlence odası yer alıyor. Üstelik bu müzede diğer müzelerde olduğu gibi fotoğraf yasağı yok, her odada hem eğleniyor, hem de fotoğraf çektirerek keyifli anlarınızı kayıt altına alabiliyorsunuz. Müzeyi çekici kılan diğer bir özellikse ziyaretçiler sessiz olmak zorunda değil. İllüzyonlar arasında eğlenirken dilediğiniz gibi gülebilir, heyecan, korku ya da şaşkınlık anlarınızda rahatlıkla gürültü yapabilirsiniz. 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN