İnsanların sadece %1'i odanın içine gizlenmiş Donut'u 7 saniyede görebilir! Zekanı test et!

İnsanların sadece %1'i odanın içine gizlenmiş Donut'u 7 saniyede görebilir! Zekanı test et!

Bu optik illüzyon IQ testi ile pazar günü eğlencenizi ikiye katlayın. İnsanların yalnızca %1'i, Odanın içine gizlenmiş Donut'u 7 saniye içinde görebilir. Yapabilir misin?

Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel illüzyonlar gibi pek çok optik illüzyon türü görmüş olmalısınız. Optik yanılsama, bir nesnenin veya çizimin ya da beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan insanların akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Böyle zekice bir örnek, resmin içinde bir yerde bir Donut'un saklandığı bir Oda görüntüsünde görülebilir.

1-011.jpg

ODANIN İÇİNE GİZLENMİŞ DONUT'U BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki görsel hem çocuklar hem de yetişkinler için bulmaca olarak paylaşıldı. İllüzyon, "Burada bir donut gizli" diyerek izleyicileri Odadaki Donut'u bulmaya davet ediyor. Bu optik illüzyon görüntüsünde, özenle yerleştirilmiş bir halı üzerinde kanepeli bir Oturma Odası bulunmaktadır. Odada pencereler ve kanepenin üzerinde bir dolap vardır. Ama Odanın içinde gizli bir Donut mu var? İnsanların sadece %1'inin bu görseldeki Donut'u bulabildiği iddia edildi. Bu optik illüzyon görüntüsü, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi öğrenmenin iyi bir yoludur.

DONUT'U 7 SANİYEDE GÖRDÜNÜZ MÜ?

İlk başta Donut'u fark etmek oldukça zor. Ancak, birkaç saniye sonra, şekilden dolayı bunun bir Donut olduğunu anlayacaksınız. Görüntü, Odanın içine gizlenmiş Donut'u bulmaya çalışan binlerce yetişkinin kafasını kaşımasına neden oldu.

OPTİK İLLÜZYON CEVABI

Odadaki Donut'u görmekte zorlanıyorsanız, onu net bir şekilde görmenize yardımcı olmak için buradayız. Optik illüzyonda, içinde bir kedi bulunan çok temiz ve derli toplu bir Oda görebilirsiniz. Donut halının üzerine gizlenmiştir. Size kolaylık sağlamak için, aşağıdaki resimde Donut'u vurguladık.

2-003.jpg

Çalışmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor. Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Öyleyse bize söyleyin, bu optik illüzyon görüntüsünün içine gizlenmiş Donut'u gördünüz mü?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN